nlc.hu
TV-sztárok

A nemet váltó Elliot Page a Time magazin címlapján

A transznemű Elliot Page a Time magazin címlapján

Tavaly év végén nagy visszhangot kapott, amikor a Juno és az Eredet sztárja, Ellen Page bejelentette, hogy férfiként él tovább, és az új neve Elliot Page. Az új külsejét most a Time magazin címlapján csodálhatjuk meg.

Elliot Page a Time magazinnak adott először interjút a tavaly decemberi nagy bejelentése óta, és ehhez az eseményhez egy különleges címlap is dukált.

Hogy mire számítottam? Sok támogatásra és szeretetre, valamint sok gyűlöletre és transzfóbiára. És pontosan ezeket kaptam

– összegezte a coming out utáni hónapjait a Time magazin cikkében Page. Arra azonban nem számított, hogy ekkora hírértéke lesz a világban, és egy ideig mindenki erről beszél majd. Egyetlen nap alatt 400 ezer új követője lett az Instagramon, és több ezer cikk született róla, melyeket milliónyi számban osztották meg és lájkolták az olvasók. Emiatt nagy felelősséget érez, hiszen tudja, hogy sokan általa ismerik meg a transznemű embereket.

"I'm fully who I am." Actor Elliot Page and the fight for trans equality https://ti.me/2PYsAFB

Közzétette: TIME – 2021. március 16., kedd

A bejelentés a karrierjére is jó hatással volt. Casting direktorok sokasága kereste meg a menedzserét, hogy szeretnék, ha a következő nagy filmjükben Page is szerepet kapna. A legtöbb felajánlott szerep transznemű, de akad néhány sima fiúszerep is. A színész arról is mesél, hogy évekig nehezen nézte vissza a saját filmjeit, különösen azokat, amikben feminimebb szerepeket alakít. Különösen nehezére esett a részvétel a sajtóeseményeken, ahol a stylistok többször is próbálták szexin felöltöztetni. 2014-ben beszélt először arról, hogy meleg, és ezután kezdett el nyilvánosan férfiasabban öltözködni, de ez nem változtatta meg a testéhez és a kinézetéhez való furcsa viszonyát, annak ellenére sem, hogy sokáig boldog házasságban élt. Sok transznemű szerzőt kezdett el olvasni, és idővel sikerült rájönnie, kicsoda ő valójában. Ez vezetett ahhoz, hogy új névre lett szüksége, és fontosnak érezte azt is, hogy egy átalakító műtéten is átessen. Az interjú idején épp ezután lábadozott. Page az interjú előtt beszélt az édesanyjával is, akit azt mondta neki: „Büszke vagyok a fiamra”.

Transzneműek történetei az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top