nlc.hu
Sztárok

Ellen Page transzgender

A színésznő férfiként él tovább: Ellen Page transznemű, új neve Elliot

Ellen Page boldog, amiért elérkezett a pillanat és leírhatja: új szakasz kezdődött az életében.

Ellen Page Oscar-jelölt kanadai színész, az Eredet, az X-Men-filmek és a Juno sztárja bejelentette, hogy transznemű. A közösségi médiában már Elliot Page néven osztotta meg a hírt kedden.

Ellen Page az Umbrella Academy bemutatóján

Ellen Page transznemű, mostantól férfiként éli az életét (Fotó: Rich Fury/Getty Images)

„Sziasztok, barátaim, meg szeretném veletek osztani, hogy transz vagyok, a nevem Elliot. Boldog vagyok, hogy most leírom. Hogy itt vagyok. Hogy megérkeztem az életemnek erre a helyére. Túláradó hálát érzek mindazon hihetetlen emberek iránt, akik ezen a hosszú úton támogattak” – írta a színész. A 33 éves művész transznemű férfinak írja le magát, bár az önmagára használt személyes névmások (he/they) alapján nem bináris, vagyis nemi identitása se női, se férfi. 

A kanadai tévészereplések után a Cukorfalat című thriller volt az első jelentős filmszerepe 2005-ben, a következő évben játszott az X-Men – Az ellenállás végében. Jason Reitman filmje, a Juno hozta el neki az Oscar-jelölést 2006-ban, később fontos szerepet kapott Christopher Nolan Eredetében. Rendezőként tavaly debütált. 2014-ben egy konferencián elmondott beszédében jelentette be, hogy leszbikus, néhány évvel később összeházasodtak a barátnőjével, Emma Portnerrel.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top