nlc.hu
Trend

Ez a banánfajta kék színű, az íze pedig olyan mint a vaníliafagyié

Fagyiízű kék banánért őrül meg az internet

Nem csalás, nem ámítás, ez egy valóban létező gyümölcs.

Első ránézésre béna Photoshop-munkára gyanakodik az ember, hiszen ki hinné el, hogy valóban létezik egy élénk kék színű banánfajta? Pedig a Blue Java Banana nevű fajta valódi gyümölcs, amely főleg Dél-Kelet-Ázsiában és Ausztrália északi részén honos, de megterem Dél-Amerikában és Hawaiin is, emiatt hawaii banánnak is nevezik. A különleges szín az éretlen gyümölcsökre jellemző, érés közben fokozatosan elhalványul a kékség, az érett banánokat pedig ránézésre alig lehet megkülönböztetni más fajtáktól, mivel ugyanúgy sárgák lesznek, mint a „rendes” banánok, legfeljebb egy picit halványabb a színük.

A beszámolók szerint a gyümölcs húsa jóval lágyabb, szinte krémes textúrájú az általunk ismert banánhoz képest, az íze viszont teljesen más: vaníliás jegyek jellemzik, az állagával együtt pedig olyan enni, mintha vaníliás gépi fagyit fogyasztana az ember. Emiatt a különlegessége miatt Ice Cream Banana, azaz „fagyibanán” néven is emlegetik.

Hallottál már a fagyiízű kék banánról?

Ez a képünk illusztráció, de a kék banán valóban létezik (Fotó: Getty Images)

A fogyasztásukat nyersen vagy főzve ajánlják, speciális ízvilága miatt pedig előszeretettel szolgálják fel fagylaltkelyhekben.

Termőterületén a látványos színe és a hatalmasra növő levelei miatt gyakran használják árnyékolásra is. A fajta egyébként hidegtűrő, azaz nem csak a trópusi égövben terem meg. Ha kedves olvasóink közül esetleg valakinek megtetszett a kék banánfa gondolata, feltétlenül jelezzék számunkra, ha sikeresen ültettek egy ilyet, a termést ugyanis mi magunk is nagyon szívesen megkóstolnánk.

Néhány recept, ami sárga banánból is elkészíthető:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top