nlc.hu
Trend

Olaszország és a koronavírus

Olaszországban büntetik az oltást visszautasító eü-dolgozókat

Folyamatosan oltják az olaszokat, de a koronavírus terjedése miatt húsvétra inkább lezárják az országot.

Április végéig biztosan fennmaradnak a koronavírus-járvány miatti szigorú korlátozások Olaszországban. Péntektől az egész országot ismét teljesen lezárják, vagyis minden tartomány úgynevezett vörös zónába lép át, ami azt jelenti, hogy egésznapos kijárási tilalom lesz érvényben, az élelmiszerüzleteket kivéve lezár a kereskedelem és a vendéglátás, mely kizárólag elvitelre dolgozhat.

Velence Olaszország

Velence, Olaszország, lezárás előtt (Fotó: iStock)

Húsvét napjaiban az olaszok kizárólag engedéllyel hagyhatják el otthonukat: a rokonlátogatások napi egyszer engedélyezettek úgy, hogy legfeljebb két felnőtt csatlakozhat az egy háztartásban élőkhöz. A misékre a lakóhelyhez legközelebbi templomba lehet elmenni.

Sajtóinformációk szerint elkészült az oltást megtagadó egészségügyi dolgozókat szankcionáló jogszabály-tervezet. Az első vázlat szerint a védőoltásra nemet mondó orvosok, ápolók és az egészségügyi személyzet más tagjait olyan munkakörbe helyezhetik át, ahol nincsenek kapcsolatban emberekkel. Ha ilyen lehetőség nem adódik, akkor felfüggeszthetik őket bérezésük ideiglenes megvonásával. A rendelet december 31-ig lesz hatályban. Az egészségügyi miniszter korábban úgy nyilatkozott, kevesen tagadták meg az oltást, de pontos adatot nem közölt.

Olaszország és a koronavírus:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top