nlc.hu
Trend

Csónakból pecázás a Balatonnál

Ismét bevehetik a csónakos pecások a Balatont

Négy partszakasz kivételével feloldották a csónakról horgászás áprilisi tilalmát, horogra akadhatnak a gigahalak.

Nagy Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHN) horgászati ágazatvezetője az MTI-nek azt mondta, a cél, hogy a járványhelyzetben a horgászok a legkisebb mértékben érintkezzenek egymással.

Képünk illusztráció / Fotó: Usnplash

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Az enyhítés a Balaton északi partján a parttól 50 méteres sávban, a déli part mentén 300 méteres sávban érvényes, és kiterjed a vízi sporteszközökre és a parti bejáróval nem rendelkező stégekre is.

A négy hely, ahol a tilalom fennmarad: a Tihanyi-félsziget partvonala, Balatonföldvárnál a hajókikötő nyugati mólójától a balatonszárszói Irmák nyaraló strandjáig, Fonyódon a hajókikötő nyugati mólójától a fonyód-bélatelepi vízkivételi műig és Balatonberénynél a Napfény sétány keleti végétől a fenékpusztai madárgyűrűző állomásig terjedő szakasz – fűzte hozzá a szakember.

A társaság a www.balatonihal.hu honlapon pontos információkat közöl az intézkedésről.

Az ágazatvezető hangsúlyozta, a csónakos horgászat reggel 6 és este 19 óra között engedélyezett, ezek az időpontok a kikötőből való indulást és a beérkezést jelentik.

(Sokszínű vidék)

Fontos kérdés, fontos kapás: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top