nlc.hu
Trend

Videó: 10 000 kalóriát próbált magába erőltetni

Videón, ahogy egy srác 10 ezer kalóriát próbál megenni egy nap alatt

Evett tojást, fagyit, hamburgert, és minden egyéb, nem éppen egészséges ételt.
halóriadús ételek, hamburger, muffin

A 19 éves Vinnie Murphy (@ vinniemurphy1), úgy döntött, megmutatja másoknak, mennyi mindent kell enni ahhoz, hogy 10 000 kalóriát vigyünk be a szervezetünkbe. Próbálkozását egy videóban dokumentálta a TikTokon.

Amikor elreggelized a napi ajánlott kalóriamennyiséget

Ahogy azt a videóban is láthatjuk, a reggelit 200 g zabbal, M&Ms és Hersheys tejcsokoládé golyókkal kezdi, majd három zsemlét küld utánuk. Ez alapból 1939 kalóriát jelent, ami majdnem lefedi az egész napos mennyiséget. Nem sokkal később, délelőtt tíz órakor tojásos muffint, kolbászt és palacsintát vásárol a McDonald’s-ban. Ezzel már majdnem 4000 kalóriánál tart, és még hátravan majdnem az egész nap. Saját bevallása szerint ennyi étel után még nem érezte magát rosszul, de az érzés nem váratott sokat magára, miután 5 db fehér csokoládés sütit is elmajszolt.

„Most elég rosszul érzem magam”

– mondja a videóban Vinnie, és a 4719 kalória után már igen nehézkesen eszi meg az ebédet, ami szintén nem salátából áll. Aztán a délután és az este folyamán fagylaltot, és húsvéti tojásokat próbál magába tömni. Ezek után bevallja, annyira tele van, hogy inkább feladja a kihívást, és megáll a 8500 kalóriánál. 

A kommentelők kérdésére elmondta, hogy a kihívás kezdetén 78 kg volt a súlya, ez a nap végére felment 80,2 kg-ra, de a különbség valószínűleg csak az étel súlyának szólt, ami ekkor még a gyomrát nyomta. Arra a fiú nem tért ki, hogy egyébként mi értelme volt a kihívásnak, de valószínűleg csupán annyi, hogy még több követőt gyűjtsön.

Mennyi kalóriát érdemes egy nap bevinni a szervezetünkbe?

Talán arra is jó volt a fiú kihívása, hogy felhívja a figyelmet, mely ételek milyen kalóriabombát jelentenek a szervezetünk számára. Mielőtt bemegyünk falatozni egy gyorsétterembe, vagy rámegyünk az édes süteményekre, érdemes kicsit képbe kerülni, hogy egy nap mennyi kalóriabevétel az egészséges, és azt se ért figyelemmel kísérni, hogy egy átlagos napon nagyjából ebből mennyit fogyasztunk el.

Azt is jó tudni, hogy nem feltétlenül a kalóriák száma okozza a kilók gyarapodását.

Több evésre késztetnek például a túlzottan feldolgozott élelmiszerek, ezzel növelik az elhízás kockázatát, egy kutatás szerint ugyanis átlagosan napi 500 kalória többletbevitelt jelentenek. Az amerikai Országos Egészségügyi Intézet értékelése szerint a túlzottan feldolgozott ételek valószínűleg hatással vannak az éhségérzettel kapcsolatos hormonokra, ezért folytatja az evést, aki ilyet fogyaszt.

Becsapós lehet az is, hogy mely ételek kalóriadúsak, vagy épp ellenkezőleg, szegények, erre vonatkozóan korábban készítettünk egy kvízt, amelynek segítségével te is le tudod ellenőrizni, hogy a kedvenc ételed hol szerepel a „kalóriaskálán”. Itt pedig tippeket találsz, hogyan lehet csökkenteni a kalóriabevitelt spártai életmód nélkül.

Fotó: Pexels

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top