nlc.hu
Trend

A Nosalty megnézte, mit ettünk húsvétkor

Árulkodó receptek: vajon mit eszik az ország húsvétkor?

A NoSalty felméréséből kiderült, melyik megyében a legédesszájúbbak az emberek, és hogy milyen tippekre, trükkökre kíváncsiak a leginkább a magyarok, ha húsvéti menüt kell készíteni.

Az ünnepek nemcsak az étkezésekről szólnak, de kár tagadni, fontos részét képezik akár a karácsonynak, akár a húsvétnak is. A Nosalty szerkesztősége idén is megnézte, mit eszik az ország húsvétkor, és erre jutottak:

  • 2021-ben legtöbben a húsvéti sonka titkait kutatták, ezzel megelőzve a kaszinótojás és fonott, foszlós kalácsrecepteket is.
  • A kalácssütés Vas megyében volt a legnépszerűbb, a húsvéti receptkeresések 26%-a innen érkezett.
  • Ezzel szemben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében inkább sütit sütöttek, méghozzá annyian, hogy ezzel a tavalyi győztes Nógrád megyét is sikerült letaszítaniuk a trónról.
  • Ráadásul Nógrád megye sonkafőzésben is második helyre szorult a győztes Heves megye után.
  • Budapesten a tojásos ételek receptjei voltak a legkeresettebbek,
  • de országszerte nagyon népszerűek voltak a kalácsfonási technikákat és a sonkafőzési trükköket bemutató ajánlók is.

“Sajnos a pandémia miatt idén húsvétkor is elmaradt a nagy vendégvárás és csak szűk körben ünnepelt az ország. Ez azonban nem jelentette azt, hogy nem vágytak volna az emberek finom falatokra és hagyományos húsvéti fogásokra. Ezt bizonyítja az is, hogy a Nosalty nagypénteki és a szombati egyedi látogatószáma is átlépte az 500.000-es határt, az oldalletöltés pedig a 1,5M-t” – mondta Krankovics Béla, a Nosalty digitális lapigazgatója.

“Ezért is érezzük fontosnak, hogy a húsvét utáni időszakban fő fókuszba a közösség kerüljön, így egyszerűsített receptfeltöltéssel, receptversennyel is várunk mindenkit, aki megosztaná az országgal a legkedvesebb receptjeit”  – tette hozzá.

Húsvéti kalács

Fotó: Pixabay

Mit kezdjünk a maradékkal?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top