nlc.hu
Trend

Tömeg lehet a hétvégén a balatoni teraszokon

A nyitás után azonnal óriási rohamra számítanak a balatoni vendéglátósok, a vendégek segítségét kérik

Úgy fest, a hétvégén országszerte nyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai. Bár az időjárás távolról sem lesz tökéletes, a Balaton Kör vendéglátósai szerint így is meg fogják rohamozni őket a vendégek.

A Balatoni Kör újonnan megválasztott elnöke, Szilágyi Lajos szerint a tó körüli vendéglátósok felkészültek rá, hogy szinte azonnal nyissák a teraszaikat, amikortól ez lehetségessé válik. A bejelentéstől számítva öt percen belül mindenki ezen kezdett dolgozni. A Balatoni Kör tagjai szerencsés helyzetben vannak, mivel az egész éves vendéglátásban hisznek, így a hozzájuk tartozó vendéglátóhelyek abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy 80 százalékuk meg tudta tartani a személyzetüket – idézi az Infostart.

Ti is alig várjátok már a teraszozást? (fotó: Pixabay)

Ti is alig várjátok már a teraszozást? (Fotó: Pixabay)

Erre nagyon büszkék vagyunk és ilyen szempontból felkészülve tudjuk várni a vendégeket. Néhány kisegítő kollégára van még szükség, de ez össze fog állni a hét végéig

– magyarázta Szilágyi. Szerinte minden adott ahhoz, hogy a teraszokon biztonságos vendéglátást nyújtsanak, de ehhez a vendégek segítségét is kérik a szabályok betartásában. Bár tavasszal az időjárás nagyban meghatározza a balatoni helyek forgalmát, az első nyitott teraszos hétvégén mindenképp nagy tömegekre számítanak. Ha pedig áremelkedést tapasztalunk, azon ne lepődjünk meg.

A teraszok nyitásáról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top