nlc.hu
Trend

16-18 éves fiatalok oltása

Oltani kezdik a 16-18 év közötti fiatalokat itthon

Itthon is beolthatók a 16-18 év közöttiek, de kizárólag Pfizer vakcinával.

Itthon is beolthatók a 16-18 év közöttiek, de kizárólag Pfizer vakcinával – jelentette be be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában az operatív törzs ülése után. Ennek lehetőségéről Orbán április 2-án beszélt, de eddig nem hozott döntést az operatív törzs – írja a hvg.hu.

Oltani kezdik a 16-18 év közötti fiatalokat itthon

Oltani kezdik a 16-18 év közötti fiatalokat itthon (Képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)

Orbán Viktor utasítást adott a 16-18 évesek számára elegendő Pfizer vakcina elkülönítésére, az oltásuk rendjéről pár nap múlva tájékoztatnak. 

Nemrég írtunk arról, hogy nem lehet addig megállítani a járványt, amíg a közösségbe járó gyerekek többsége nincs átoltva és ezáltal nem védett. Ezt Póta György házi gyermekorvos mondta, aki szerint főként a krónikus beteg gyerekek vannak veszélyben.

„A gyerek korosztályban az igazolt fertőzések számához képest 7 százalék körül van a súlyos esetek száma. Ez tavaly, a járvány kezdetekor 1 százalék körül volt” – hangsúlyozta Póta, aki szerint fontos lenne a gyerekek, és nem csak a 16 év felettiek oltása. Különösen a krónikus beteg gyerekek oltása mellett érvel a gyermekorvos. „Nagyon sok krónikus beteg van: cukorbeteg, immunbeteg, akiknek az oltása a rizikócsoport miatt lenne rendkívül fontos” – mutatott rá.

Izraelben már több száz, 12-16 év közötti gyereket oltottak be a Pfizer vakcinával.

Még több hír az oltásról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top