nlc.hu
Trend

Hosszú dresszel tiltakozott a német tornásznő

Fontos dolgot üzent a szokatlan hosszú dresszével a német tornásznő

Szakított a hagyományokkal, és hosszú dresszt viselt Sarah Voss német tornásznő, hogy így üzenje: a sport nem a szexualitásról szól.
Sarah Voss német tornász hosszú dresszben

A német Sarah Voss mindenkit meglepett a bázeli tornász Európa-bajnokságon, ahol a megszokott tornadressz helyett egy egész testet elfedő, hosszú dresszben mutatta be a gyakorlatát.

A 21 éves sportoló azt mondta, hogy a hosszú ruhával példát akart mutatni a fiatalabb tornászoknak, hogyan tudják megmutatni magukat egy másik ruházatban anélkül, hogy kényelmetlenül éreznék magukat.

Sarah Voss elárulta azt is, hogy kislányként nem volt gondja a szűk tornadresszel, de ahogy elkezdődött a pubertás kor nála, és mensruálni kezdett, egyre kényelmetlenebbül érezte magát. Társaival már ilyen hosszú szárú ruhában edzenek, ezért úgy gondolták, versenyen is jó lenne ilyet viselni.

A Német Torna Szövetség is megosztott egy képet Sarah Vossról, amihez azt írták, hogy az új dresszel azt üzenik, hogy a sportversenyek nem a szexualizmusról szólnak.

A tornászó ruháját és kiállását sok kommentelő dicsérte.

(Kiemelt kép: Fabrice COFFRINI / AFP)

Erről szól a torna:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top