nlc.hu
Szabadidő

Világhíres tripla hátraszaltó talajgyakorlat közben

A tornászok közül a világon először egy orosz sportoló ugrott tripla hátraszaltót talajgyakorlat közben

Mindenki Nyikita Nagornij ugrásáról beszél.
tornász, tripla hátraszaltó

A tornászok közül a világon először az orosz Nyikita Nagornij ugrott tripla hátraszaltót talajgyakorlat közben, a Bázelben zajló Európa-bajnokság selejtezőjében, írta az MTI. A háromszoros világ- és hatszoros kontinensbajnok tornász nem tökéletesen mutatta be a róla elnevezett elemet, mert a leérkezés után kilépett a vonalon kívülre.

Az egy tizedpontos levonás miatt nem az első, hanem honfitársa, Kirill Prokopjev mögött – vele azonos pontszámmal – másodikként jutott a talaj döntőjébe, az egyéni összetett fináléba viszont első helyen kvalifikált. A Nagornij a legnehezebb elemek között szerepel a szabálykönyvben.

Januárban egy amerikai tornászlányra figyelt világ. A Kaliforniai Egyetem, az UCLA ontja magából a sikeres tornászokat, és a látványos gyakorlatok a közösségi oldalakon is hatalmasat mennek. Két éve Katelyn Ohashi mutatott be világraszóló talajgyakorlatot az egyetemi bajnokságon, legutóbb pedig a 21 éves Nia Dennis mutatott be parádés műsort. A tornász az afroamerikai kultúra előtt szeretett volna tisztelegni, ezért zenében a választása olyan előadókra esett, mint Kendrick Lamar, Beyoncé, Tupac Shakur, Missy Elliot. Gyakorlatával meghódította a netet, csak az eredeti videót eddig több mint 8 milliószor nézték meg a Twitteren.

(24.hu, MTI)

Kapcsolódó:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top