nlc.hu
Trend

Húsmentes lett az ismert Michelin-csillagos étterem

Búcsút int a húsnak New York egyik legismertebb Michelin-csillagos étterme

Újranyitás új koncepcióval, így döntött a világhírű séf, Daniel Humm.

Az Eleven Madison Park New York egyik legismertebb fine dining étterme, ami a koronavírus-járvány miatt ideiglenesen bezárt még 2020 márciusában. Daniel Humm, a háromszoros Michelin-csillagos étterem séfje bejelentette, hogy újranyitnak, ezentúl csak húsmentes ételeket szolgálnak fel.  Humm azzal indokolta meg a döntésüket, hogy „a jelenlegi élelmezési rendszer nem fenntartható”.

Érdekes lesz, hogy mit hoz majd ez a váltás, az Eleven Madison Park, ami a világ legjobb étterme lett 2017-ben, sikerét is nagyrészt a hús- és hal ételeinek köszönhette, legnépszerűbbek közé tartoztak a garnélarákból, a kacsából, illetve homárból készült ételeik.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a séf londoni éttermében, a Claridge’s hotelben található Davies and Brookban a vörös húsok maradnak az étlapon, ott nem lesz ilyen váltás, és a New York-i étterem csak húsmentes lesz, állati eredetű termékeket használni fognak, például tejet és mézet továbbra is kaphatnak majd a vendégek a kávéjuk és a teájuk mellé, Daniel Humm azért is tartaná távol magát a vegán kifejezéstől, mert szerinte van negatív jelentéstartalma is. „Az Eleven Madison Park célja az, hogy meglepjük az embereket, nem pedig az, hogy kioktassuk őket” – nyilatkozta.

(via Telex/New York Times)

Daniel Humm

Daniel Humm, a háromszoros Michelin-csillagos Eleven Madison Park séfje (Fotó: Neilson Barnard/Getty Images for Blancpain)

Élet húsmentesen:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top