nlc.hu
Trend

Karikó Katalin meglátogatta Merkely Bélát

Karikó Katalin meglátogatta Merkely Bélát

A világhírű magyar biokémikus, Karika Katalin látogatást tett a Semmelweis Egyetem Városmajori Klinikáján, és megnézett egy Merkely Béla által végzett szívműtétet.
Karikó Katalin és Merkely Béla

Az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztésében kulcsszerepet játszó magyar biokémikus, az Amerikában élő Karikó Katalin május végéig Magyarországon tartózkodik. Ideiglenesen innen dolgozik, de azért másra is jut ideje, hétfőn a Magyar Tudományos Akadémia közgyűlésén tartott ünnepi előadást.

Most Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora számolt be a Facebookon, hogy szerdán meglátogatta őket Karikó Katalin az egyetem Városmajori Klinikáján.

A rektor beszámolója szerint elsősorban a hírvivő RNS-molekuláról, és annak jövőbeni egyéb terápiás lehetőségeiről beszélgettek, és mivel Karikó Katalin korábban szívgyógyászattal foglakozott, közös tudományos együttműködést is terveznek a munkacsoportjával. Emellett a világhírű magyar biokémikus megnézett egy szívműtétet is, amelyet Merkely Béla végzett.

Végül a rektor Semmelweis Ignác 200. születésnapja alkalmából készített ezüst emlékérmet ajándékozott Karikó Katalinnak a pandémia elleni harcban való kimagasló tudományos teljesítményéért.

(Kiemelt kép: Facebook/Merkely Béla)

Karikó Katalin:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top