nlc.hu
Trend

Ügyvédje cáfolja, hogy a TEK által elfogott 21 éves férfinél bomba lett volna

Cáfolták, hogy robbanószerkezet lett volna a TEK által elfogott férfinél

Az elfogott férfi ügyvédje szerint védence nem ismeri el a bűncselekményt.

Ahogy tegnap az nlc-n is megírtuk: a tegnapi napon Kecskemét Petőfiváros nevű részén fogtak el egy férfit a TEK kommandósai. A 21 éves férfit azzal gyanúsítják, hogy egy EB meccsen tervezett robbantani. A férfit Budapestre, a Fő utcába szállították.

Most a Telex számolt be róla, hogy a V. Kendeként azonosított férfi ügyvédje szerint nem igaz, hogy a TEK robbanószerkezetett vagy ahhoz szükséges eszközöket találtak a házkutatás során. 

„Amit a TEK állít, nem felel meg a valóságnak” – idézte az Jován László ügyvédet a Telex. 

Hajdu János, a TEK főigazgatója tegnap délután azt nyilatkozta, hogy V. Kende, a nála talált angol nyelvű üzenetek szerint vállalta, hogy megépít egy csőbombát, amelyet egy budapesti vagy más hazai tömegrendezvényen fel is használ. Hajdu szerint meg is vette a csőbomba összeszereléséhez szükséges anyagokat. 

Jován László szerint védence nem vitatta a nála talált angol nyelvű üzenetek tartalmát, de nem ismeri el a bűncselekményt. 

Hajdu János tegnap este, az M1 tévécsatorna műsorában azt mondta, V. Kende a gyanú szerint a mártírhalált is vállalta volna.

Ügyvédje cáfolja, hogy robbanószerkezet lett volna a tegnap elfogott férfinél

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top