nlc.hu
Trend

EB-meccsen robbantott volna az elfogott terrorista

Budapesti EB-meccsen akart robbantani a letartóztatott terrorista

A kedden a Terrorelhárítási Központ munkatársai által elfogott férfi egy fővárosi EB-focimeccs helyszínen követett volna el merényletet.

A kommandósok a 21 éves férfi elfogása után szerdán a kecskeméti Petőfivárosban egy ügyvéd házát kerítették be, házkutatást tartottak, a gyanúsított édesanyját keresték, akinek úgy fest, nincs köze az ügyhöz. Az EB meccs elleni merényletről a kecskeméti Hírösvény portál szerzett információt. Eközben a terrorizmussal gyanúsított férfit a budapesti Fő utcába szállították, az utcát a kommandósok lezárták. A Blikk információi szerint a gyanúsított bordó edzőcipőt, kék farmert és hosszú ujjú piros pólót viselt – írja az Index.

Bilincsben vitték a bíróságra. Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Bilincsben vitték a bíróságra. Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Az őrizetbe vett férfi a megalapozott gyanú szerint Európa lakóinak megfélemlítését célzó terrorcselekmények elkövetésére készült Magyarország területén. Előre kitervelten, aljas indokból és célból, több ember sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettével, valamint robbanóanyaggal visszaélés bűntettével megvalósított terrorcselekmény előkészületének megalapozott gyanúja ellene a vád, amiért a letartóztatására tettek javaslatot.

Jöjjön valami könnyedebb:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top