nlc.hu
Trend

Változékony időjárást hoz a csütörtök

Napsütés, de viharos szél is vár ránk csütörtökön

Változatos időjárásra készülhetünk.

Markáns ciklon csupán az Atlanti-óceán felett örvénylik. Kontinensünk nagy részén vagy magasnyomású zónák vagy sekély ciklonok határozzák meg az időjárást, előbbiek szinte zavartalan napsütést biztosítanak, utóbbiak területén azonban labilisabb a levegő, így lokális záporok, zivatarok is kialakulnak.

A Kárpát-medence időjárását helyi hatások alakítják. A sok-sok napsütés mellett a magasabbra tornyosuló gomolyfelhőkből helyenként elered a zápor, melyhez időnként villámtevékenység is társulhat.

Változatos időjárást hoz a csütörtök

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Várható időjárás csütörtök éjfélig

Az esti órákban csaknem mindenütt összesnek a gomolyfelhők, megszűnnek a záporok, zivatarok. Az éjszaka második felében azonban már újra előfordulhat néhol csapadék. Csütörtökön a többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amelyekből elsősorban a Duna mentén, illetve a Dunától keletre várható elszórtan zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél napközben sokfelé megélénkül, zivatarok térségében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 18 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 25 és 30 fok között alakul.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top