nlc.hu
Trend

Robotok válthatják fel a manikűrösöket

Egy újabb szakma érhet szomorú véget: itt a robotmanikűrös

Mostanáig úgy gondoltuk, hogy a körmeinket saját magunkon kívül csak egy másik ember képes szépen megcsinálni. Tévedtünk.

A manikűrösök felköthetik a gatyát, mert a robotok már őket is lecserélhetik: gyorsabban dolgoznak náluk, ráadásul jóval olcsóbban, így nem elhanyagolható konkurenciát jelenthetnek az élő munkaerőnek. Elissa Maercklein a TikTokon egy videón mutatta meg a tapasztalatait arról, amikor San Franciscoban alkalma volt kipróbálni egy ilyen robot szolgáltatásait – írja a unilad.

Elissa állítása szerint az egész folyamat nagyjából öt percig tartott, teljes mértékben fájdalom- és bakimentes volt és mindössze nyolc dollárjába (kb. 2400 forintjába) került. A videót nagyjából nyolcmillióan látták: a többséget lenyűgözte, de sokan elkezdtek aggódni azért, hogy egy újabb szakma tűnhet el az automatizálás hatására. Az biztos, hogy még sokáig fognak ragaszkodni az emberek a jól bevált manikűrösükhöz, ahogy az is, hogy sokan viszont ki akarják majd próbálni ezt az új technológiát.

Manikűrtippek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top