nlc.hu
Trend

Egy férfi középkori kutat talált a lakásában.

Ez az angol nagyapa egy középkori kutat talált a szoba padlója alatt

Ritkán örül az ember, ha egy gödröt talál a padlója alatt, de Colin Steer-t kimondottan kíváncsivá tette a furcsa jelenség.
kút

Colin Steer az elmúlt évtizedet azzal töltötte, hogy kiásott egy 5 méter mély középkori kutat a nappalijában, miután a padlóban egy kis mélyedést vett észre, amikor átrendezte a szobát. A férfi úgy véli, hogy a kiásott kút a középkorból származhat, ugyanis ásás közben talált egy régi kardot is, és megtalálta a helyszín tervrajzait, amelyek szerint az építmény az 1500-as években épülhetett.

A férfi azt mesélte a Metro-nak, hogy eleinte azt hitte, egy holtestet rejt majd a mély gödör, ugyanis a környék korábban bányaterület volt.  Colin háza ugyanis nagyon rég, 1895 körül épült, a férfi pedig 1988-ban költözött be.

Soha nem gondolta volna, hogy a nappalija alatt ennyire érdekes dolog rejtőzik.

A férfi elmondása szerint a lyuk kb. 5 méter mély, és van még hátra úgy 1,5 méter, ami kiásásra vár, de az nem lesz olyan egyszerű.

A kút alján körülbelül áll a víz, így minden, amit kiások, vizes és saras. Nem hiszem, hogy a feleségem, Vanessa, túlságosan örülne, ha az egész előszobánkat beborítaná ez a két dolog. Bár ő is nagyon érdekesnek találja az egészet” – mondta, és azt is bevallotta, hogyha végül eléri a kút alját, szívesen kivezetné azt a földből, és dohányzóasztallá alakítaná.

„Szerintem nagyszerű dísze lenne az előszobánknak”

– tette hozzá. A férfi nem tudja biztosan, hogy miért van ott az a kút. „Megnéztük a régi térképeket, hogy megpróbáljuk kideríteni az eredetét, de nem jártunk szerencsével” – mesélte, és bevallotta, hogy megkóstolta a kút alján lévő vizet. Szerinte nagyon finom, és tiszta. 

Be fogom vizsgáltatnia, és ha minden rendben lesz vele, akkor akár palackozhatom is, és eladhatom” – mesélte a terveit Colin, akit a helyiek csak a kút emberének hívnak.

A szoba közepén rejtőző kútról itt nézegethetsz képeket.

Fotó: Pexels

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top