nlc.hu
Trend

Milliók követik a TikTokon a 97 éves holokauszttúlélőt

Hatalmas követőtábora van a TikTokon a 97 éves, magyar származású holokauszttúlélőnek

holokauszt, láger

1944-ben túlélte a haláltábort, 2021-ben a koronavírust, 97 évesen a TikTokon érzékenyít. Lily Ebertnek három gyermeke, tíz unokája és harmincnégy dédunokája született. A holokauszttúlélő korábban is nyilvánosan beszélt arról, mit tettek vele és családjával a holokauszt alatt, mert úgy érzi, az utolsó túlélők egyikeként kötelessége a politikai szélsőségek veszélyeiről és az átélt borzalmakról addig tanítania az új generációt, amíg megteheti.

„Kiskorom óta többször hallottam dédnagyanyámat a holokausztról beszélni, különböző szervezetek nyilvános eseményein is. Tudtam, hogy az én felelősségem lesz megőrizni a történetét” – nyilatkozta a 17 éves fiú a Good Morning Britain műsorában idén januárban, miután arról szóló tweetje, hogy Lily legyőzte a Covidot, 14 millió emberhez jutott el.

A TikTokon Lily és dédunokája, Dov fiókja június 24-én érte el az egymillió követőt, ami azért is különösen fontos mérföldkő, mert a közösségi platformot leginkább a fiatalok használják. A felhasználói bázis 41 százaléka (!) tartozik a 16–24 éves korosztályba, a teljes globális közönség fele fiatalabb 34 évnél.

Fotó: Pexels

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top