nlc.hu
Trend

Transznemű versenyző is indul a Miss USA címért

Miss Nevada az első nyíltan transznemű versenyző, aki megkaphatja a Miss USA címet

Ha Kataluna Enriquez az országos fordulóban is koronát kap, ő lesz a második transznemű versenyző, aki bejut a világversenyre.

A 27 éves Kataluna Enriquez duplán is történelmet ír, hiszen nemcsak, hogy ő az első transznemű nő, aki megnyerte a Miss Nevada USA szépségversenyt, de ő az első olyan versenyző is, aki nyíltan transzneműként versenyez majd az  országos megmérettetésen is 2021 novemberében.

„Nem volt a legegyszerűbb az életem. Volt, hogy küszködtem. Küszködtem fizikai és szexuális erőszakkal, küszködtem a mentális egészségemmel. Nem sok mindenem volt, amikor felnőttem. Nem kaptam támogatást. Mégis képes vagyok boldogulni, túlélni, és úttörővé válni sokak számára” – nyilatkozta a Las Vegas-i KVVU csatornának Enriquez, aki győzelmét arra szeretné használni, hogy szélesebb körben láthatóvá tegye a transzneműek problémáit. 

A versenyt szervező testület 2012-ben kezdte el engedélyezni a transznemű indulókat, és ha Kataluna Enriquezt koronázzák meg Miss USA-nak, ő lesz a második transznemű Miss Universe-versenyző a spanyol Angela Ponce után.

(via 444/NBC News)

Kataluna Enriquez egy 2017-es gálán Los Angelesben.

Kataluna Enriquez egy 2017-es gálán Los Angelesben. (Fotó: Unique Nicole/Getty Images)

A szépségversenyek világa:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top