nlc.hu
Trend

Sarah Grant, a 71 éves fürdőruhamodell

A 70 az új 50 – mondja a 71 éves fürdőruhamodell

Az ausztrál Sarah Grant a hatvanas évek óta modellkedik, a közelmúltban pedig egy fürdőruhamárka bemutatóján lépett kifutóra.

Egy 71 éves modell, Sarah Grant is kifutóra lépett néhány nappal ezelőtt a Aqua Blu fürdőruhamárka divatbemutatóján, az ausztrál divathéten.

„A fürdőruha viselése számomra nem jelentett problémát, mert a 70 az új 50. Mindannyian egészségesebbek vagyunk és tovább élünk, és csak ez az egy testünk van, így büszkének kell lennünk rá. Ez arról szól, hogy érezd magabiztosnak magad, bármilyen az alkatod, a méreted és bármely életkorban is vagy” – nyilatkozta Grant a The Guardiannek, hozzátéve, hogy nagyszerű, ha idősebb nők is megjelennek a kifutón, hiszen így ez az egyébként jelentős vásárlóerőt képviselő generáció is magára ismerhet és képes lesz azonosulni a márkával.

Sarah Grant

Sarah Grant az ausztrál divathéten (Fotó: Stefan Gosatti/Getty Images)

Grant 16 évesen kezdett modellkedni a Pierre Cardin divatháznál. Az ezt követő években Európában és az Egyesült államokban is modellkedett, olyan tervezőknek olgozott, mint Valentinovagy Karl Lagerfeld, feltűnt számos neves magazinban, így a Vogue-ban is és olyan világhírű  fotósoknak pózolt, mint Norman Parkinson vagy Helmut Newton. 1979 augusztusában a Playboy magazin ausztrál kiadásának címlaplánya volt. „Fekete nadrágot és fekete bőrkabátot viseltem, és azt mondták: levennéd a nadrágot? Azt válaszoltam, hogy igen, de az többe fog kerülni, és kifizették” – mesélte erről.

Playboy Australia

Fotó: Playboy Australia

A modell úgy látja, a szakma rengeteget változott a hatvanas évek óta: „Akkoriban még mindannyian átlagos méretűek voltunk, 36-os vagy 38-as, nem volt rajtunk akkora nyomás, hogy vékonyak legyünk. Amikor divatba jött a szuper sovány megjelenés, az valóban tragikus volt a szakma számára, és sok lánynak gondjai lettek emiatt.””

Elismerte, hogy 30 évesen bepánikolt az öregedéstől, később azonban elengedte az ezzel kapcsolatos félelmeit. „Több örömöm van ma életemben, mint valaha, és meg merem mutatni a bennem élő gyermeket is. Félnék plasztikázatni az arcom, és ha akarják, bármikor ki tudják retusálni” – fogalmazott Grant, aki a mai napig szerepel divatmárkák kampányaiban is. A fiatalabb modelleknek pedig annyit üzent: „Csak add önmagad és élvezd! Bemutató előtt pedig ne felejts elmenni a mosdóba!”

Olvass még csodaszép, idős modellekről!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top