nlc.hu
Trend

Elkapták Lulu Lakatost

Elkapták Lulu Lakatost, a londoni gyémánttolvajt

A 60 éves Lulu mesteri trükkel próbált ellopni 1,75 milliárd forint értékű gyémántot.

Drágakőszakértőnek adta ki magát és csellel lopott el 4,2 millió font (1,75 milliárd forint) értékű gyémántot egy Lulu Lakatos nevű nő. A 60 éves tolvaj Romániából származik, de Franciaországban él és még 2016 márciusában sétált be a  London belvárosában található Boodles gyémántboltba, hogy ”megvizsgálja” azokat a drágaköveket, melyeket tettestársa, Simon Glas akart volna megvenni.

A gyémántok rengeteget érnek (Illusztráció: Pexels.com)

A gyémántok rengeteget érnek (Illusztráció: Pexels.com)

A Boodles elnökével hét gyémánt megvételében állapodtak meg: a 4,2 millió font értékű drágakövek között volt egy 20 karátos szív alakú gyémánt, ami 2,2 millió fontot ért, és egy 1,1 millió fontra becsült, körte alakú rózsaszín gyémánt is.

A ”vevő” egy Anna nevű gyémántszakértőt küldött az üzletbe, hogy megvizsgálja a drágaköveket. Annát Lulu Lakatos alakította. A nőt a Boodles elnöke és a cég saját szakértője kísérte a bolt alagsori tárgyalójába.
    
A nő megvizsgálta és megmérte mind a hét gyémántot, majd egy táskában helyezte el őket, amelyet lezárt, hogy a pénz átutalásáig úgy őrizzék az üzletben. Az ügyész szerint viszont Lakatos ezt a táskát a saját táskájába tette, és egy ugyanolyan lezárt táskát hagyott hátra.

A nő repülővel hagyta el Londont. Tavaly szeptemberben európai elfogatóparancs alapján Franciaországban tartóztatták le, mielőtt kiadták volna az Egyesült Királyságnak. A bűnügy tárgyalása folytatódik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top