nlc.hu
Trend

Lehetséges, hogy egy Nike cipő tűnt fel egy 17. századi festményen?

A végén még kiderül, hogy már a 17. században is Nike cipőket viseltek

Címlapokra került a londoni Nemzeti Galéria, miután egy 8 éves kisfiú 17. századi portréját posztolták. A közösségi médiában, illetve a galériában is feltűnt a látogatóknak, hogy a fiú bal cipőjén lévő fehér folt feltűnően hasonlít egy Nike emblémára.

A londoni Nemzeti Galéria a címlapokra került miután kiderült, hogy egy 8 éves fiú portréját őrzik még s 17. századból – írta meg a Hyperallergic.

Ferdinand Bol Frederick Sluysken portréja

Ferdinand Bol Frederick Sluysken portréja (Fotó: Twitter/National Gallery)

A látogatók arra hívták fel a figyelmet, hogy Ferdinand BolFrederick Sluysken portréja” című festményén olyan, mintha a kisfiú egy Nike edzőcipőt viselne. A fiú bal cipőjén lévő fehér folt ugyanis feltűnően hasonlít a Nike swoosh emblémájára.

A festmény a világ minden tájáról vonzotta látogatókat, akik felfedezték a kortárs kultúra kis darabkáját egy történelmi műben. Voltak, akik azzal viccelődtek, hogy a fiú vagy időutazó lehetett, vagy pedig a valaha készült első Nike cipő tulajdonosa.

A közösségi médiánk követői körében nagy visszhangra talált, amikor tavaly a művész születésnapján kitettünk egy tweetet, amelyben arra kértük az embereket, hogy nézzék meg, észrevesznek-e egy “modernebb” részletet, ha közelebbről megnézik a portrén szereplő 8 éves fiú cipőjét

– nyilatkozta a Nemzeti Galéria szóvivője a lapnak.

A festmény egy magángyűjteményből került a galériába, ami tavaly februárig volt látható. Annak ellenére, hogy a fehér folt csak a cipőn lévő csat fényének visszaverődése lehet, Brandon Martin sneakergyűjtő szerint, ez az első dolog, ami az eszébe jutott. 

Egy modernebb változat a Nike ‘Kwondo 1’ tornacipő lenne” – mondta Martinez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top