nlc.hu
Trend

Zwack Sándor karrierje

Targoncásként kezdte a Zwack-örökös, ma már övé a Zwack-birodalom

Zwack Sándor lenne a legboldogabb, ha gyermekei is az italbirodalomban vállalnának munkát, ám semmit nem akar rájuk erőltetni.

Elképesztő tapasztalatszerzési évek vannak Zwack Sándor mögött, akit édesapja, Zwack Péter szigorral, ám komoly lelki támogatással nevelt.

Zwack Sándor

Zwack Sándor végigjárta a szamárlétrát – MTI Fotó: Kovács Tamás

Édesapám mindig azt mondta, hogy ő lenne a legboldogabb, ha valaki továbbvinné az örökséget. Nem erőltette, ugyanakkor komoly feltételeket szabott az itteni munkához. Itt kell élni Magyarországon, diplomát kell szerezni és legalább három, teljesen más területről munkatapasztalatot kell gyűjteni úgy, hogy a szamárlétrát végig kell járni. Úgy volt vele, hogy ha valaki ezt szeretné, itt akar dolgozni a Zwacknál, akkor tegyen is érte” – árulta el az üzletember a 95.8 Sláger FM-en a Hétköznapi példaképek, nem hétköznapi történetei című műsorban.

Az első munkahelyemen targoncás voltam, Londonban. Abból éltem, amit megkerestem. Három olasz sráccal laktunk egy albérletben, ahol én a kanapét béreltem. Nem volt semmi flancolás! Viszont édesapám mindig azt mondta, hogy ha szükségem lesz rá, ott leszek! Így is volt, adódott olyan alkalom, amikor lelkileg nagyon kellett a támogatása és tényleg ott volt, segített” – emlékezett vissza Zwack Sándor, aki először Olaszországban lett a márka menedzsere, majd Magyarországra visszatérve, minden területet megismerve kezdett el édesapja mellett dolgozni. Az italbirodalmat évek óta ő igazgatja, míg édesapja nevelési elveit továbbviszi három gyermekénél.

Nem szeretném a gyerekeim nyomás alá tenni, nem szeretnék semmit sem rájuk kényszeríteni. Azt szeretném, hogy boldogok legyenek, hogy jól érezzék magukat abban, amit csinálnak. Ha ez a Zwackhoz kapcsolódó munka lesz, örülni fogok, de erőltetni semmiképp sem fogom” – vallotta be.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top