nlc.hu
Trend

Az Astra Zeneca tudósa már Barbie-ként is létezik

Barbie babát készítettek az AstraZeneca vakcináját kifejlesztő tudósról

A Barbie-t gyártó Mattel újabb inspiráló nőről mintázott babát: ezúttal a koronavírus elleni oxfordi oltóanyagot fejlesztő tudós, Sarah Gilbert professzor volt az ihletadó.
Dame Sarah Gilbert, AstraZeneca, Barbie

Most már van egy Barbie a Covid-generáció számára: a Mattel egy olyan babát dobott piacra, amely az AstraZeneca virológusát, Dame Sarah Gilbertet mintázza, aki segített az oxfordi koronavírus elleni vakcina kifejlesztésében.

Dame Sarah, aki az életmentő oltás kifejlesztését vezette, azt mondta, hogy kezdetben “nagyon furcsának” találta a gesztust, de reméli, hogy a fiatal lányokat arra ösztönzi majd, hogy a tudomány, a technológia, a mérnöki tudományok és a matematika (STEM) területén dolgozzanak.

„Szeretném a lányok következő generációját a tudományos és műszaki pályára ösztönözni, és remélem, hogy a rólam mintázott Barbie alapján a gyerekek rájönnek, hogy a tudományos pálya mennyire fontos a körülöttünk lévő világ megsegítéséhez” – mondta.

A Mattel rendszeresen készít inspiráló nőkről babákat. Például róluk.

(Metro)

Fotó: Instagram

Még több női tudós

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top