nlc.hu
Trend

Megpróbálta felrobbantani feleségének barátját

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki megpróbálta felrobbantani felesége új partnerét

A nő új barátja észrevette az autójára rögzített szerkezetet.

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki megpróbálta felrobbantani felesége új partnerét válóperük ideje alatt. A 49 éves külföldi állampolgárságú férfi, aki a 2010-es évek elején költözött Magyarországra, 2016-ban összeházasodott egy magyar nővel, kapcsolatuk azonban megromlott, felesége már ekkor válni akart. A nő fél évvel később közölte, hogy viszonya van egy másik férfival, a vádlott ezután határozta el, hogy csőbombát készít.

A szerkezetet valamikor 2019. március vége és június 1-je között, ismeretlen helyen felerősítette a másik férfi által használt gépkocsi aljára. Ő azonban 2019. június 1-jén vette észre a gyorskötözőkkel felerősített csőbombát, leszerelte, majd bevitte a rendőrkapitányságra, és feljelentést tett. A robbanószerkezet, tekintettel a csőbomba rögzítésének helyére és a benne található csaknem 500 grammnyi robbanóanyagra, alkalmas lett volna az emberi élet kioltására, de a szerkezethez rögzített akkumulátorok nem működtek.

A Fővárosi Főügyészség emberölés bűntettének kísérletével, valamint robbanóanyaggal és robbantószerrel visszaélés bűntettével vádolja a 49 éves férfit, és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását kezdeményezte, írja az MTI.

bíróság

Fotó: Sora Shimazaki/Pexels

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top