nlc.hu
Trend

Nagyot drágulhatnak a fogászati kezelések

Nagyot drágulhatnak a fogászati kezelések

Egyre drágábbak az alapanyagok, ezért hamarosan jelentősen többet kell majd fizetni a fogászati kezelésekért.
Fogászati kezelés a fogorvosnál

Nagyot drágulhatnak a fogászati kezelések, miután a ragasztók és a tömőanyagok ára is kilőtt a világpiacon, mert akadozik az alapanyag-ellátás – számolt be az RTL Híradó.

A csatornának nyilatkozó fogorvos szerint egy átlagos fogtömésért ezután 35 ezer forintot kell majd kérnie, 5 ezerrel többet, mint eddig. Egy szakértő pedig úgy számol, hogy hamarosan 10-15 százalékkal többet kell fizetni a tömésekért vagy fogpótlásokért.

A drágulás hátterében az áll, hogy egyre nehezebb hozzájutni a fogászati alapanyagokhoz, mert a járvány miatt nincs elég szállítókonténer Kínában, ahonnan a fogászati alapanyagok nagy része érkezik. Árfelhajtó hatása van a forint-euró árfolyamának ingadozásának is.

A fogorvosi kezelések többségét magánrendelőkben végzik Magyarországon. Ám például egy fogtömés ingyenes az állami ellátásban. Így akik nem engedhetik meg maguknak a drága kezeléseket, azoknak azt tanácsolják, hogy forduljanak a finanszírozott fogorvosokhoz.

(Kiemelt kép: Pexels/Cedric Fauntleroy)

Fogászat Magyarországon:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top