nlc.hu
Trend

Használt táskák átalakítása

Új életre kelnek a használt táskák a tervező kezei között

A könyvelőből lett dizájner szerint az újrahasznosított darabok nem csupán új funkciót, de érzelmi értéket is kapnak.
Luxustáskák

A luxustáskák a legkevésbé sem nevezhetők olcsó mulatságnak és ha nem a gardróbban vagy a vitrinben csücsülnek, hanem használatban vannak, minőség ide vagy oda, bizony ezek is elkopnak, megfáradnak egy idő után. A Los Angelesben élő Peder Cho korábban könyvelőként dolgozott, ám amikor megtanult varrni, rájött, hogy ez az a munka, ami igazán örömet jelent a számára. 2018-ban felmondott a munkahelyén és elindította saját vállalkozását, melynek keretében használt dizájnertáskákat, illetve más holmikat alakít át új tárgyakká, a cipőktől kezdve a lakberendezési tárgyakon át egészen a bikinikig.

„A munkám lényege, hogy elküldöd nekem egy szeretett holmidat, hogy valami új készülhessen belőle – magyarázta a 29 éves tervező a Vogue-nak. – Igazán szórakoztató, művészi darabokat kreálok, amelyeket aprólékosan építek fel.”

Cho idén februárban a barátai unszolására regisztrált a TikTokra, ahol videókban mutatja be az ötletesebbnél ötletesebb átalakításokat. Mostanra közel 200 ezer követője van. Naponta 10-12 órát dolgozik, hogy minden megrendelést teljesíteni tudjon és a munkafolyamatokat egytől egyig videóra is veszi.

„Szerencsém van, hogy tervezőként részese lehetek a fenntarthatósági mozgalomnak, már a varrás iránti érdeklődésem is ebből eredt” – fogalmazott a dizájner, aki úgy véli, a használt tárgyak a munkája által így nem csupán új funkciót kapnak, de hozzáadott érzelmi értéket is.

Az újrahasznosítás menő!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top