nlc.hu
Trend

Linda Evangelista külseje eltorzult a zsírcsökkentés miatt

Teljesen eltorzult Linda Evangelista külseje egy zsírcsökkentő eljárás miatt, remeteként él az egykori szupermodell

Egy zsírcsökkentő eljárás ritka mellékhatása miatt teljesen eltorzult Linda Evangelista szupermodell külseje, és emiatt mély depresszióban, remeteként élt az utóbbi években. Kártérítést követel a cégtől.
Linda Evangelista

Linda Evangelista 50 millió dolláros pert indított a balul sikerült kozmetikai beavatkozások miatt, amelyek szerinte „brutálisan elcsúfították”, és emiatt az utóbbi időben teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, remeteként élte az életét.

Az egykori szupermodell az Instagramján közölte, hogy öt évvel ezelőtt egy zsírcsökkentő kezelésen esett át, de a beavatkozás egy ritka mellékhatást okozott nála. A Zeltiq Aesthetics nevű cég CoolSculpting nevű eljárásának a lényege, hogy – sebészeti beavatkozás nélkül – hideget használnak a zsírlerakódások csökkentésére. Evangelistánál azonban a zsírsejtek nem kisebbek, hanem nagyobbak lettek. Ennek az állapotnak a neve paradox zsírsejt-hiperplázia (Paradoxical Adipose Hyperplasia, PAH).

A modell azt írja, hogy a kezelés hatására teljesen eltorzult, és két fájdalmas, de eredménytelen korrekciós műtét után is „felismerhetetlenné” vált.

A PAH nemcsak tönkretette a megélhetésemet, hanem mély depresszióba, szomorúságba és az önutálat legnagyobb mélységeibe taszított. Ennek hatására remete lettem. A per révén afelé haladok, hogy megszabaduljak a szégyenérzetemtől, és nyilvánosságra hozzam a történetemet. Elegem van abból, hogy így kell élnem. Szeretnék emelt fővel kilépni az ajtón, miközben már nem is hasonlítok önmagamra

– fogalmazott a közleményében az 56 éves Linda Evangelista.

A Reuters azt írja, a kártérítési igényét kedden nyújtotta be Evangelista a New York-i szövetségi bíróságon gondatlanság és megtévesztő reklámozás miatt, valamint azért, mert szerinte a cég nem figyelmeztette a vásárlókat a mellékhatásokra. A kereset alapján a szupermodell 2015 és 2016 között több eljáráson is átesett, hogy csökkentse a combján, a hasán, a hátán, a csípőjén és az állán lévő zsírt.

Az 50 millió dolláros kártérítést elmaradt jövedelme és érzelmi fájdalma miatt követeli, mondván, hogy modellként már senki sem fogja alkalmazni, és 2016 óta nem keresett semmit a modellkedéssel.

(Kiemelt kép: Dennis Van Tine / NurPhoto)

Kapcsolódó cikkek: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top