nlc.hu
Trend

Felismerheti a fenekedet az okosvécé

„Anális ujjlenyomat” segítségével ismernék fel a rájuk ülők fenekét az okosvécék

Fenékfelismerő rendszerrel rendelkező wc-n dolgoznak a tudósok, ami egy ujjlenyomathoz hasonló módszerrel ismerné fel azok fenekét, akik ráülnek. Kérdés, hogy ki szeretné majd használni őket?

A Stanford Egyetem Orvostudományi Karán olyan okosvécét fejlesztenek, ami a ráülő emberek fenekét beszkennelve, egy beszerelt kamera segítségével ismeri fel a ráülő személyt. Hogy mi ennek az értelme? Elmagyarázzuk. Meg lehet vele állapítani, hogy milyen gyorsan és mekkora térfogatú vizeletet enged ki magából a használó, a minták segítségével pedig fontos egészségügyi adatok és krónikus vagy daganatos betegségek is kimutathatók a segítségével. Akár arra is lenne lehetőség, hogy biometrikus adatokat gyűjtsenek vele – írja a Telex.

Felismerné a fenekedet az okosvécé. (fotó: Getty Images)

Felismerné a fenekedet az okosvécé. (fotó: Getty Images)

A termékkel elsősorban az idősebb korosztályt céloznák meg, és a feltalálók szerint a vonzerejét az jelentheti, hogy adatokkal szolgálhatnának vele az orvosoknak a betegségek kezelésében. A gondot az jelentheti, hogy ugyan azt ígérik, hogy a fenékadatbázist egy titkosított szerveren tárolják majd, láttunk már olyat, hogy egy ultrabiztonságos adatbázis a hackerek kezébe került. Sok lehetséges felhasználó pedig nem örülne annak, ha beazonosítható képek jutnának illetéktelen kezekbe a fenekükről és a nemi szervükről.

WC-kről az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top