nlc.hu
Trend

A progéria miatt 50 évesnek néz ki a tinilány

Nagymamának néz ki a 16 éves lány egy ritka betegség miatt

A progéria nevű genetikai betegség miatt a 16 éves lány úgy néz ki, mint egy 50 éves.
Nagymamának néz ki a 16 éves lány egy ritka betegség miatt

Raizel Calago még csak 16 éves, de sosem találnád ki a korát, ha ránézel. A Fülöp-szigeteki tinilány egy ritka genetikai betegségben szenved, ami miatt négyszer olyan idősnek néz ki, mint amennyi valójában.

A progéria vagy Hutchinson–Gilford-progéria szindróma hatására az öregedés jelei nagyon fiatal korban jelentkeznek. Raizel két év alatt egy gyönyörű tinédzserből egy 50 éves nővé vált, mintha a saját nagymamája lenne.

Amióta megváltozott a külseje, a lány szégyelli magát, nem lóg a barátaival, mint régen, és maszkkal takarja el az arcát.

Azt kérdezik tőlem, miért lettem idősebb. Nem válaszolok nekik, mert én sem tudom, mi történt. Mindig azért imádkozom, hogy jobban legyek, és visszatérjen a régi bőröm és külsőm. Ha így lesz, akkor újra együtt tudok majd lógni a barátaimmal

– mondta a fiatal lány.

Sajnos a progéria okozta változások visszafordíthatatlanok, így az orvosok csak annyit tehetnek, hogy mindent elkövetnek a szív- és érrendszeri problémák kialakulásának megelőzéséért, kezelik a csontritkulást és az ízületi problémákat, amelyek a progéria leggyakoribb mellékhatásai.

(Oddity Central)

(Kiemelt kép: YouTube/GMA Public Affairs)

Progéria az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top