nlc.hu
Trend

Szemüvegtrendek, 2021-22 ősz-tél

Áttetszőtől a pilótáig – Szemüvegtrendek, 2021-22 ősz-tél

Ha mostanában készülsz új szemüveget csináltatni és a praktikus funkción túl számít az is, hogy a kiegészítő trendi is legyen, figyelj! Mutatjuk a szezon legdivatosabb darabjait.
Oversize szemüveg

Áttetsző 

A szezon legeslegnagyobb trendje kétségkívül az áttetsző szemüvegkeret. Az ilyen típusú keretek mindenféle formában és méretben tarolnak, éppen ezért bármilyen az arcformád, illetve az öltözködési stílusod, jó eséllyel találsz hozzá illő áttetsző keretet. A víztiszta darabok mellett a színezett, ezen belül elsősorban a neutrálisabb, bézses, világosbarna vagy halvány rózsaszínes árnyalatú modellek felkapottak. Egy áttetsző keret legnagyobb előnye, hogy karakteres, ugyanakkor mégsem teszi túl komorrá az arcot, sőt, inkább felüdíti, a tekintetet pedig még inkább megnyitja. 

Áttetsző keretek
Megnézem
Összes kép (5)

Vékony 

Az egészen vékony fémkerettel ellátott szemüvegek szintén mindenféle méretben és formában divatosak. Az ezüst és a rozé arany árnyalatok messze a legtrendibbek, ugyanakkor sárga arany, fekete, illetve élénkebb színű darabok is előfordulnak az idei kollekciókban. Az ilyen szemüvegek nagyon könnyűek és kényelmesek, és nem uralkodnak az arcon. Ha olyan szemüvegkeretet keresel, ami betölti a funkcióját, bármilyen szetthez viselheted, mindeközben viszont „alig van ott”, akkor egyértelműen ez a fajta a lesz a barátod.

Vékony keretek
Megnézem
Összes kép (5)

Oversize

Az oversize trend a divat jóformán összes szegmenségben érezteti hatását, nem kivétel ez alól az optikai szemüvegek divatja sem. Az irányzat a legmarkánsabban a sötét árnyalatú, vastag szemüvegkereteken érvényesül. Formákat illetően itt is jöhet minden, a szögletestől a kereken át az olyan ikonokig, mint a pilótaszemüvegek, a lényeg, hogy a keret az arc formájához, arányaihoz képest túlméretezettnek tűnjön. Egy ilyen szemüveg persze valódi statement darab, melyet tudni kell viselni, valahogy úgy, ahogy például a világ legidősebb divatikonja, Iris Apfel is teszi. Az oversize szemüvegek két – egymással egyébként ellentétes –  stílushoz passzolnak igazán: a minimálhoz, illetve az eklektikushoz.

Oversize
Megnézem
Összes kép (5)

Hatszögletű

A geometrikus formák évek óta jelen vannak a szemüvegdivatban, ebben a szezonban pedig ezekből is a hatszögletű változatok mennek leginkább. Mivel a kerek és a szögletes keretek elemeit vegyítik, illetve kaphatók is belőlük határozottabb szögekkel rendelkező, de finomabb vonalú verziók is, ezért több arcformához, így az oválishoz, a szögleteshez és a gyémánthoz is előnyösek lehetnek. A hatszögletű keretek az előző bekezdésekben már felsorolt irányzatoknak megfelelő verziókban is elérhetők, tehát áttetsző, vékony vagy épp oversize kiadásokban.

Hatszögletű keretek
Megnézem
Összes kép (5)

Clubmaster

A klasszikus stílusok közül nagyon divatosak az ötvenes éveket idéző, úgynevezett clubmaster szemüvegek, vagyis azok, melyeknek a kerete a szemöldök vonalában vastag, míg a lencse alsó felén, kétharmadán egészen vékony vagy hiányzik. Bár inkább maszkulin jellegűek, a női szemüvegdivatban is népszerűek, azonban viszonylag keveseknek állnak jól. Az arc felső részét hansúlyozzák ugyanis, a megjelenést karakteresebbé és – különösen ha a keret sötét – szigorúbbá teszil. Háromszög arcformával – vagyis keskeny homlokkal és szélesebb állkapoccsal – rendelkezőknek a legideálisabb választás, de ovális archoz is jó lehet. Gyémánt és szögletes arcformához azonban egyenesen tiltólistás.

Clubmaster
Megnézem
Összes kép (5)

Aviator

A napszemüvegek esetében örök trendnek számító Aviator fazon, vagyis a pilótaszemüveg a 2021-2022-es szezonban az optikai szemüvegek divatjában is meghatározó. Négyszögletes arcformához kifejezetten előnyös, ugyanis lekerekített ívek lágyítják a markáns arckaraktert – a megfelelő méretre azonban oda kell figyelni, fontos, hogy a keret a halántéknál valamivel szélesebb legyen. Jól állhat ezen felül még gyémánt, illetve ovális arcformához is, viszont ha kerek az arcod, inkább kerüld.

Aviator szemüveg
Megnézem
Összes kép (5)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top