nlc.hu
Trend

Sminktrükk szemkörüli ráncok ellen

Tuti sminktrükk, hogy kevésbé látszódjanak a szem körüli ráncok – videó

A legjobb korrektor is képes beleülni a szem körüli ráncokba – kivéve, ha így csinálod a sminkedet.

Vannak képtelenül nevetséges sminktrükkök, és vannak azok, amiknél a fejünket fogjuk, hogy erre miért nem gondoltunk eddig. Most egy ilyet mutatunk nektek, ami igazán hasznos lehet, ha utálod, hogy a sminked kiemeli az apró ráncokat a szemed körül.

A hacket nem mi találtuk, Wayne Goss sminkmestertől lestük el a fortélyt, és azonnal szívünkbe is zártuk. Ha a szemkörnyék sminkeléséről van szó, a korrektorozás megkerülhetetlen, hisz így kapunk egyenletesebb bőrszínt, mely szebben egybeolvad az arcbőr többi részével. Csakhogy, miközben kiretusáljuk a sötétebb árnyalatot, megteremtjük a lehetőségét, hogy mimikai ráncaink jobban, és egyre inkább kirajzolódjanak a nap folyamán. Korrektorok esetén nem véletlen, hogy mindenki arra vágyik, szerzeménye ne üljön bele a ráncokba, de az a helyzet, hogy ahogy idősödünk, erre egyre kevesebb az esély.

Enyhíthetjük a mimikai ráncok láthatóságát ezzel az egyszerű sminktrükkel.

Enyhíthetjük a mimikai ráncok láthatóságát ezzel az egyszerű sminktrükkel (Fotó: Getty Images)

A sminkmester is erre hívja a figyelmet, és még valamire: beszéd, mosolygás közben, ahogy arcunk mozog, csak a külső szemzug környékén futnak össze a ráncok, a belső szemzug területét mindez nem érinti. Emiatt azt javasolja, hogy érdemesebb csak ezt a nem mozgó részt korrektorozni, amivel szépen kiemelhetjük tekintetünket is. A korrektor fölé sokunknál kerül még alapozó és fixáló púder is, és bizony minél több sminkterméket rétegezünk erre a vékony, mimikánknak folyamatosan kitett bőrterületre, annál nagyobb az esélye, hogy azok láthatóbbá teszik a legkisebb ráncocskákat is.

Ahogyan világos szemhéjpúdert érdemes pöttyinteni a belső szemzugba, hogy élénkebbé tegye tekintetünket, úgy ez a fajta korrektorozási technika is hasonló eredményt ér el, miközben a belső szemzugból kiinduló sötétebb területen is világosít. Azt persze Wayne Goss is hangsúlyozza, hogy azok számára, akiknek a szem alatti területen a bőr félkörívben, látványosan sötétebb, ez a trükk nem fog megfelelő fedést nyújtani, inkább azoknak jöhet be, akiknek nincsenek erős, sötét karikái, ellenben nem szeretnék, ha ráncaik hangsúlyosabban látszódjanak.

Hogy lássátok a különbséget, érdemes megnéznetek a világhírű sminkmester videóját, melyből jól látszik a hagyományos és a most bemutatott technika közti eltérés.

Ha sminkelsz, érdemes tudnod erről is

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top