nlc.hu
Trend

Az omikron variáns Magyarországon

Magyarországon 46 omikronos betegről tudni

A koronavírus legújabb variánsa közel négy héttel ezelőtt érkezett meg Európába.

További 46 omikronos esetet azonosítottak a Nemzeti Népegészségügyi Központ laborjában, írja a koronavirus.gov.hu. Ezzel hazánkban összesen 61 főre nőtt az igazoltan omikron variánssal fertőzött személyek száma. 

Illusztráció: Pixabay

Illusztráció: Pixabay

Az omikron vírusvariáns november végén Dél-Afrikából érkezett meg Hollandiába, és több európai országban erősen terjed. Az már látszik, hogy ragályosabb az eddigi variánsoknál, ugyanakkor a fertőzés súlyosságának megítéléséről eltérő információk terjednek, mert még nincs kellő számú klinikai tapasztalat.

A kormányzati koronavírus portál közleményében megjegyzik, hogy a kiemelt kórházi oltópontokon az ünnepek alatt is van lehetőség akár első, akár megerősítő oltásra előzetes időpontfoglalással, januárban pedig több oltási akció is lesz a kórházi oltópontokon és a járási székhelyek szakrendelőiben, amikor ismét előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval lehet majd kérni az oltást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top