nlc.hu
Trend

Divatbakik, amiket ideje hátrahagyni

Divatbakik, amiket most már ideje hátrahagyni

Milyen jó lenne, ha ezek a divatbakik végleg eltűnnének.

Trendek jönnek és mennek, mi pedig a nagy sürgésforgásban könnyen eltéveszthetjük az irányt, a divat ráadásul mára sokkal megengedőbb lett, mint bármikor korábban. Ez persze csodás dolog, ám abból, hogy végtelen lehetőség közül választhatunk, még nem következik az, hogy mindegyik ugyanannyira jó is a számunkra. Olyan ruhák és kiegészítők mellett érdemes letenni a voksunkat, amik hozzáadnak megjelenésünkhöz, amik öltöztetnek, formálnak, és amikben véletlenül sem követjük el a következő divatbakikat.   

1. Túl nagy ruhákat hordani

Tudjuk, az oversize divat, Billie Eilish paplanméretű kabátjai a menőség csimborasszói, mégis inkább azt javasoljuk, álljunk meg egy pillanatra és mérlegeljük: tényleg, igazán illik hozzánk ez a trend? Ha igen, hát nosza, jusson általuk önkifejezésre a bennünk rejlő kúlság, ám ha nem, felesleges kockáztatni, hogy ágrólszakadt legyen megjelenésünk. A kényelmes, lezser, laza jelzők mást is jelölhetnek, és egész biztosan egyik jelentése sem sérül, ha ügyelünk a méretezésre. 

A méretpontosság a nem oversize darabok esetén még fontosabb. Ha kicsit bő, kicsit eláll, csak övvel marad a helyén, vagy bármely más szempontból nem passzol a méret, ne vegyük meg a ruhát, akármilyen akciós is. Ha már egyszer pénzt adunk ki érte, válasszunk olyat, ami öltöztet, legyen szó akár csak egy melegítőről vagy egy alkalmi ruháról. Tiszteljük meg magunkat ennyivel. 

Billie Eilish

Tudnád ennyi magabiztossággal viselni az oversize cuccokat? Ha nem, inkább hagyd. (Fotó: Profimedia)

2. Túl szűk ruhákat hordani

A fentiek fordítottjára is igaz: ne kössünk kompromisszumot önmagunkkal akkor sem, ha kicsi ránk a ruha. A feszülő gombok a blúzon, a túl szűk ruhán átütő alsónemű mind intő jelek, hogy semmi keresnivalója ruhatárunkban az adott darabnak, mint ahogyan a derékban túlságosan szűk nadrágokat is kerüljük el messzire, hacsak nem szeretnénk úszógumivá formázni pocinkat. Nem érdemes bedőlni a trendeknek, ha a bodycon ruhát nem nekünk találták ki, engedjük el a gondolatot, és válasszunk olyat, ami legelőnyösebb, legcsinosabb önmagunkat mutatja.

nő túl szűk ruhában

Ó, ha csak egy picikét lenne nagyobb az a ruha! (Fotó: Dave Thompson/PA Images via Getty Images)

2. Tevepatát villantani

Leggingsekkel teli világunkban kétszer is érdemes ellenőrizni, miként áll rajtunk ott lent a kiválasztott darab. Az elöl túlságosan bevágó leggings nemcsak kényelmetlen lehet, de kínos látványt is eredményezhet, amelyre mégis mi szükségünk lenne? Azt pedig már csak félve tesszük hozzá, hogy a leggings továbbra sem nadrág, rövid felsővel jobb csak az edzőtermekben viselni azt.

3. (túl) magas sarkú cipőt viselni

Sneakermánia ide vagy oda, van épp elég alkalom az életünkben, amihez jobban illik a magas sarkú, és ez így van jól. Az már kevésbé, ha olyan fazont választunk, amiben képtelenség járni. Mármint nekünk, mert valaki, valahol biztosan él a világban, akinek pont passz a típus, hagyjuk hát meg neki a vásárlás élményét. Ha folyton kilépünk a magas sarkú stilettóból, egy bokánál pántos fazon jobb döntés lehet, ha pedig egyszerűen csak túl magas a sarokméret hozzá, hogy öt méternél többet járjunk benne imbolygás nélkül, egyértelmű, hogy az nem a mi cipőtípusunk. 

4. Direkt kilátszó alsóneműt felvenni

Jönnek vissza a csípőnadrágok a divatba, így biztos, ami biztos, időben szólunk: a tangavillantás nem menő. Akkor sem, ha Kim Kardashian is csinálja – sőt, akkor pláne nem. Az alsóneműnket nem véletlenül hordjuk a ruhánk alatt, semmi szükség rá, hogy kilógjon itt-ott. Szexibbek nem leszünk egy oda nem illő melltartópánttól, megjelenésünk azonban pillekönnyen csúszik át közönségesbe.

Kim Kardashian a ruhái között

A Gucci tanga sem menő tanga, ha kilátszik a ruhából. Kim Kardashianon sem (Fotó: Profimedia)

5.  Túlzásba vinni a ruhák és kiegészítők társítását

Már rég nem divat a táskánk színét a cipőnkéhez igazítani, hozzájuk az ékszereket pedig pláne nem. Ugyanígy tetőtől talpig látványosan egy márka cuccait felvenni sem túl eredeti ötlet, hatványozottan igaz ez a logózott darabokra. Érdemes ennél több játékosságot vinni az öltözködésbe, amihez a párizsi sikk nagyköveteitől tökéletes gyorstalpalót kaphatsz.

6. Túl sok kiegészítőt viselni

Mint égen a csillag, annyi statement ékszer és kiegészítő közül választhatunk: méretes nyakláncok, fémcsatos övek, gigászi karika fülbevalók, sőt a látványos hajcsatok mind divatban vannak, a visszatérő Y2K trend pedig csak még inkább tolja az arcunkba, mily divatos ezek viselése. Csakhogy sosem egyszerre. Ne halmozzuk az ékszereket feleslegesen, ha felteszünk egy karakteres fülbevalót, hajunk felékszerezését napoljuk el, és azt a szupermenő láncszemes nyakláncunkat tartalékoljuk egy következő összeállításunkhoz.

Hozzájuk is több megfontoltság kell mint bátorság

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top