nlc.hu
Trend

A 72 éves japán fekvenyomó-bajnok - videó

Már 72 éves, de szeretne legalább még egyszer begyűjteni egy bajnoki címet fekvenyomásban – videó

Ez a japán hölgy irigylésre méltó teljesítményt tudhat magáénak.

Sawa Chiyomi gyermekként számtalan sportágban kipróbálta magát, és azután sem hagyott fel a sportolással, hogy édesanya lett. Munkája miatt később kénytelen volt lemondani rendszeres mozgásról, és a sport csak akkor tért vissza az életébe, amikor orvosai figyelmeztették, hogy muszáj lefogynia. Amikor edzője felvetette, hogy ki kellene próbálnia a fekvenyomást is, ha már úgyis végez súlyzós gyakorlatokat, de Sawa Chiyomi egy kicsit vonakodott, mert úgy gondolta, ez férfiaknak való, majd mégis elfogadta a kihívást. 

A 49 éves Chyiominak első próbálkozásra sikerült 50 kilogrammot kinyomnia, amitől mindenkinek, még edzőjének is leesett az álla. Ez a sikerélmény óriási ösztönzőerővel bírt, és az elmúlt években több világversenyen is indult, és eddig 19 alkalommal sikerült bajnoki címet szereznie. Sawa Chiyomi ugyan már 72 éves, de természetesen kora nem állítja meg, szeretne még legalább egyszer egy első helyezést beseperni. És ugyan most azt tervezi utána visszavonul, de már húsz évvel ezelőtt is ezt fontolgatta, mégsem tett így. 

Súlyemelő

Fotó: Pixabay/Anete Lusina

(via Oddity Central)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top