nlc.hu
Trend

Nincs gyanúsítottja a rendőrnő elleni erőszaknak

Jelenleg nincs gyanúsítottja a rendőrnő ellen elkövetett szexuális erőszaknak

Az eddig beszerzett bizonyítékok alapján a bűncselekmény megalapozott gyanúja nem állapítható meg, írta a legfőbb ügyész.

A Készenléti Rendőrség egyik őrmestere feljelentette két kollégáját, mert állítása szerint elkábították és megerőszakolták. Az ügyben a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség minősített szexuális erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást, a sértetten kívül hat embert hallgattak ki, de helyszíni szemle és adatgyűjtés is volt.

Az őrmester szerint az erőszakról videó is készült, ám azt mondta a Blikknek, hogy azt csak a nyomozó ügyészségen hajlandó megmutatni. A Szegedi Nyomozó Ügyészség pár napja az rtl.hu megkeresésére azt közölte, hogy a rendőrnő tanúvallomása szerint ilyen felvétel nem került a birtokába, és azt ő nem is látta. Mindeközben Dr. Harangozó Tamás képviselő  nyomozás részleteiről érdeklődött Polt Péternél, a legfőbb ügyész pedig válaszlevelében többek között azt írta, hogy „az eddig beszerzett bizonyítékok alapján a bűncselekmény megalapozott gyanúja nem állapítható meg, ezért az ügyben jelenleg nincs gyanúsított.”

A rendőrnő elmondása szerint annyira emlékszik az esetből, hogy amikor az egyik nap visszatértek a szolgálatból a nekik kijelölt panzióba, fájt a feje, így vacsora után rögtön elment aludni. Reggel még rosszabbul volt, görcsölt a hasa is, a határról visszafelé tartva pedig elájult. Arra tért magához, hogy egy parkolóban vannak, ő pedig vérzik. A rosszulléte ellenére nem ment el később sem orvoshoz, arról, hogy mi történt állítólag úgy értesült, hogy egy volt kollégája szólt a videóról. 

Az őrmester arról is nyilatkozott, hogy az egyik erőszaktevő beismerte neki a tettét, és hogy egyik kollégája meg is fenyegette hogy ne beszéljen a történtekről, ő így is jelentést írt a parancsnokának, amelyben az erőszak mellett a videóról és a fenyegetésről is beszámolt.

Rendőrség

Fotó: Getty Images

(via 444/Telex)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top