nlc.hu
Trend

Sminktippek kezdőknek

Így lesz a smink a legjobb barátod!

Biztos sokszor hallottad már, hogy "egy jó smink csodára képes". És ez így is van.

Nagy művelője ennek Maria Kalashnikova, aki hétköznapi nőkből a lehető legtöbbet hozza ki a sminkkészletével. Ráadásul mindezt úgy teszi, hogy közben a modelljei komfortosan érzik magukat az új sminkjükben, hiszen mindenkit a saját preferenciái szerint alakít át. Mert mindenki mást szeret, és ez különösen igaz, ha sminkről van szó. Vannak, akik szeretnek extravagánsak lenni, ha a rúzsról vagy a szemsminkről van szó, míg mások a természetesebb megjelenést kedvelik. De ez így is van jól, mindenkinek azt kell viselnie az arcán, amitől önazonos marad és egyben elégedett lesz. Ezért olyan csodálatos Maria Kalashnikova sminkmester, aki olyan sminkeket készít a nőknek, amelyekkel azonosulni tudnak a viselőik.

Az átalakítás fókuszában ugyanis nem az áll, hogy az alanyai minél szebbek legyenek, hanem az, hogy egy kicsit másként nézzenek ki, mint ahogy azt megszokták. A fiatal sminkes rendkívül jól ért ahhoz, hogy megértse az általa sminkelt nők személyes igényeit, és szakértelmével kiemelje a természetes szépségüket és eltüntesse az apró bőrhibákat. Érthető, ha a munkássága alapján felkapta az internet, és az Instagram-oldalán már 144 ezren követik. 

De mi van akkor, ha nincs kéznél egy Maria, ugyanakkor szeretnénk egy olyan sminket, ami kihozza belőlünk a legtöbbet, ugyanakkor nem érezzük tőle idegennek a saját tükörképünket? A jó hírünk az, hogy szép, de szinte alig látható smink otthon is megvalósítható, csak be kell tartanunk néhány alapszabályt.

Mutatjuk, mik ezek:

1.) Sminkelés előtt peelingelj és hidratálj!
Fontos a  a bőr zsír- és víztartalmát pótolni, mert egyébként kihangsúlyozódnak a már meglévő ráncok. A peelingeléstől pedig egyenletesebb lesz a bőröd.

2.) Fő a természetesség!
Ahogy azt Maria példája is mutatja, nagyon fontos, hogy a smink összhangban legyen az egyéniségünkkel, mert csak akkor tudjuk természetesen viselni. Ezért nem tanácsos egy az egyben lemásolni a trendeket, érdemes a karakterünknek, arcformánknak megfelelően sminkelni magunkat.

smink

Nagyon fontos a jó minőségű termék (Fotó: YouTube)

3.) Hangsúlyozd az arcod előnyös részeit!
A sminkből akkor tudod a legtöbbet kihozni, ha az előnyös adottságaidat hangsúlyozod vele, legyen szó a szemöldöködről, az ajkaidról, vagy a szemeidről. 

4.) Használj minőségi termékeket!
Egyrészt a bőröd meghálálja, másrészt a jó minőségű termékek nem kenődnek el az arcon, nem peregnek, nem csomósodnak, és nem tartalmaznak mitesszerképző és egyéb bőrkárosító anyagot. Inkább legyen kevesebb jó sminkterméked, mint sok kétes összetételű, olcsó piperecuccod.

5.) Találd meg a legmegfelelőbb alapozót!
A sminkelés egyik alapja a jó alapozás, ehhez viszont ismernünk kell a bőrünket. Ha bizonytalan vagy, kérd ki bátran egy szakértő tanácsát, aki a színkiválasztásban is segíteni fog, illetve abban is a segítségedre lesz, hogy a bőrtípusodhoz mattosító, vagy egy kicsit olajosabb alapozóra lesz szükséged. 

6.) A sminklemosás, kötelező!
Lefekvés előtt az arcfestéket benedvesített arctejes, géles, olajos vattával vagy krémmel (kérlek, ne szappannal) mindig el kell távolítani a bőrről, hogy aztán szabadon tudjon lélegezni a bőröd.

Ha pedig még több kézzelfogható tanácsra van szükséged, elég csak felmenni a YouTube-ra, ahol számos tutorial videót találsz (legyél azért körültekintő keresés közben, nem tanácsos minden trükköt kipróbálni), kezdő sminkelőknek is. Például ebben a videóban azt mutatják meg, hogyan készíts egy natúr sminket, ami nem maszkszerű és mégis látványos lesz tőle a változás. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top