nlc.hu
Trend

francia kézilabdázók a magyar járványügyi szabályokról

A laza magyar járványügyi szabályokra panaszkodnak a francia kézilabdázók

A szerbek szövetségi kapitánya is kritikát fogalmazott meg az intézkedésekkel kapcsolatban.

A francia kézilabda-válogatott több tagja is felháborodott a Magyarországra érkezés után a helyi járványügyi szabályokon, a világ legjobb játékosának megválasztott Nikola Karabatić például azt kifogásolta, hogy miután biztonsági okokból az ünnepeket a családjuktól távol kellett töltenie az Európa-bajnokságra készülő keretnek, Magyarországon maszk nélküli vendégekkel kell keveredniük a szállodájukban, és még a másoktól külön étkeztetésük sem megoldott, írja a Telex.

Nikola Karabatic

A francia Nikola Karabatić a franciaországi férfi kézilabda-világbajnokság Franciaország-Norvégia döntő mérkőzésén Párizsban 2017. január 29-én. (Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

A válogatott kapusa, Vincent Gérard szerint azért nagyon furcsa ez a helyzet, mert a legutóbbi két nagy eseményen, az egyiptomi világbajnokságon, illetve a tokiói olimpián sokkal szigorúbb intézkedések voltak érvényben. A szövetségi kapitány Guillaume Gille  pedig azt mondta, nem elfogadható, hogy ekkora távolság van a nemzetközi szövetség és a rendező ország szabályai között, és reméli, hogy a visszajelzésük segít a szervezőknek, hogy ne sértsék meg a szövetség szabályait. Van, akit viszont nem leptek meg a magyarországi szabályok. „Tudjuk, hogy a magyar kormány később hozza meg a döntéseket, mint a szomszédai. Miért? Nem tudom, nem vagyok politikus” – mondta Kentin Mahé, a Veszprém francia játékosa azt mondta.

A hvg.hu szerint a szerb csapat szövetségi kapitánya, Toni Gerona mindeközben arról írt, a kaotikus szervezés eredményeképp megfertőződött néhány játékosa. Amellett, hogy ő is megjegyezte, hogy a szállodában a maszkot nem hordó vendégek ugyanott vannak, ahol a játékosok, hozzátette, nem minden csapatot tesztelnek, és csúsznak is a teszteléssel az előre megadott időtervhez képest.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top