nlc.hu
Trend

Nembináris jegyet lehet venni egy légitársaságnál

Egy amerikai légitársaság bevezette a nembináris kategóriát a repjegyeken a velük utazóknak

A Delta Airlines-t egy arizonai édesanya kritizálta a közösségi médiában azért, mert nem vásárolhat X nemű jegyet a nembináris 21 éves gyermekének.

Dawn Henry azon akadt ki, hogy szerinte a Delta diszkriminálja a nembinárisokat, akiknek mindenképp be kell sorolniuk magukat jegyvásárlás közben a férfi vagy a nő kategóriákba, miközben már a születési bizonyítványokon és az államok által kiadott személyazonosítókon is szerepelhet X a gender meghatározásánál – írja a Unilad.

repülőgép

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

A problémával akkor szembesült, amikor karácsonyi ajándékként próbált repülőjegyet vásárolni genderfluid gyermekének. Két légitársaságot is felhívott a problémával kapcsolatban, azonban tájékoztatták, hogy csak a férfi és a nő nemek közül választhat. A nő azonban nem adta fel, és tovább küzdött az igazáért, aminek eredménye is lett: a Delta bevezette, hogy a nem kipipálásakor már az X-et is lehessen választani, és a szóvivőjükön keresztül bejelentették, hogy büszkék arra, hogy ezzel is támogathatják az LMBTQ közösséget.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top