nlc.hu
Trend

Mennyit kereshet egy ételfutár?

Gondoltad volna? Ennyit is kereshet egy ételfutár Budapesten

Nem könnyű pénz ételfutárkodni, de van, amiért megérheti bevállalni.

A TikTokon sokan megosztják, hogy adott idő alatt mennyit kerestek, 2021 nyarán például  Star Holroyd árulta el, hogy a hirdetésekből mennyi bevétele származott az azt megelőző hónapokban. A Pénzcentrum fedezte fel, hogy a közösségi oldalon nemrég egy ételfutár árulta el, egy nap alatt mennyit keresett. Állítása szerint két időszakban – délelőtt 11 és délután 3, majd este 6 és 9 között – összesen 7 órát dolgozott végig, ami alatt 33 címre sikerült kiszállítania rendeléseket, és borravalóval együtt 29 205 forintot keresett ennyi idő alatt. Ez alapján – írják a cikkben – az órabére 4 100 forint lenne, ami egy 40 órás héten 164 ezer forintos bevételt jelentene, egy hónapban pedig 656 ezer forintot.

Sokaknak csak álom egy ilyen fizetés, de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a futárkodás nem könnyű munka, hátránya például, hogy nem alkalmazotti viszonyban dolgoznak és vállalkozóként nekik kell megfizetni maguk után a járulékokat. A futárok munkájával kapcsolatban a Corvinus Egyetemen kutatás is készült, ebben a futárokat arról kérdezték, mennyit keresnek havonta, és hogy hosszú távon is terveznek-e ételkiszállítással foglalkozni. A válaszokból az derült ki, hogy a havi bevételük 40 és 700 ezer forint között mozgott. Ennek a nagy eltérésnek lehet az oka az is, hogy nem mindenki dolgozik főállásban futárként, ez csak fizetéskiegészítés. 

Biciklis futár

Fotó: Pexels

.-.-.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top