nlc.hu
Trend

Letartóztatták a rendőrből lett bankrablót

Apróságon bukott meg a rendőrből lett pécsi bankrabló

A bíróság elrendelte K. Igor, a rendőrként dolgozó 40 éves pécsi férfi letartóztatását.

A Blikk értesülése szerint a volt rendőrből lett bankrabló rezzenéstelen arccal vette tudomásul a döntést. Az indok az volt, hogy tartani lehet a gyanúsított szökésétől és elrejtőzésétől. A férfi védője fellebbezett a döntés ellen.

A lap azt írja, hogy a férfi korábban egy kétszintes családi házban lakott Pécs kertvárosában a gyermekeivel és a párjával, miközben fegyveres támadásokat követett el.

Rendõrautó áll a Takarékbank egyik pécsi fiókja elõtt, amelyet egy férfi kirabolt 2020. május 12-én.

Rendőrautó áll a Takarékbank egyik pécsi fiókja elõtt, amelyet egy férfi kirabolt 2020. május 12-én.  (MTI/Sóki Tamás)

Két és fél éven át rejtőzködött, ráadásul a rendőrök közt.

Az okozta a vesztét, hogy a második rablása után fél évvel a rendőrségi nyilvántartási rendszerben – a hatáskörét túllépve – célirányosan rá­keresett a rablás eljárás ügyirataira, és dokumentumokat is töltött le azért, hogy jogtalanul információkat szerezzen a nyomozás állásáról.

A lebukásához még az is hozzájárult, hogy az elfogását megelőzően szolgálati maroklőfegyverét és hozzá 6 darab lőszert engedély nélkül vitt el, majd tartott magánál.

Ahogy azt mi is megírtuk, április 27-én a férfit őrizetbe vette a rendőrség, azzal a gyanúval, hogy fél éven belül kétszer fegyverrel kirabolt egy pécsi bankot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top