nlc.hu
Trend

Bezár az Orsay magyar webshopja

Bezárja magyarországi webshopját az Orsay

A döntés egyelőre csak az online értékesítést érinti, a hálózat üzletei továbbra is nyitva maradnak.

Az Orsay német anyavállalata pénzügyi gondokkal küzd, és ez már begyűrűzött Magyarországra is. Ennek köszönhető, hogy a divatmárka megszünteti a hazai webshopos tevékenységét, és mostantól kezdve kizárólag az üzleteire fókuszál majd – írja a Forbes.

Orsay üzlet

Egy Orsay bolt Németországban (fotó: Henning Kaiser/picture alliance via Getty Images)

A honlapon található üzenetük szerint a webshop bezárása ideiglenes, és nem részletezik az ide vezető okokat, de a lap szerint a cég forgalma a 2019-es 11,8 milliárdról 2020-ban 9,7 milliárdra csökkent, és ez utóbbi évben a cég már 1,3 milliárdos veszteséget produkált. A németországi székhelyű cég osztrák leányvállalata múlt héten fizetésképtelenné vált. A német vállalat ügyvezető igazgatója, Sascha Bopp februárban úgy nyilatkozott, hogy hamarosan vevőt találnak a cégre. A honlap szerint a webshop bezárása az üzleteiket egyelőre nem érinti, és mind a 33 bolt továbbra is várja a vásárlókat a megszokott helyeken.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top