nlc.hu
Trend

Napszemüvegtrendek 2022

Ez a 7 napszemüvegfazon most a legdivatosabb

A retró immár az ezredfordulót is jelöli, de nem baj, fő, hogy látványos napszemüvegek közül válogathatunk.

Sportosság, frissesség és némi glamúr ötvöződik a 2022-es napszemüvegtrendekben, melyek retro hatásért inkább csak a közelmúltra tekintenek vissza. Az ezredforduló Y2K esztétikája megkerülhetetlen a napszemüvegek esetén, hol vidám színű lencsék, hol karakteres keretek látványával nosztalgiázhatunk. A trendek nagyon csajosak, de inkább vagányság és egyediség jellemzi őket.  

Y2K keret nélküli változatok

Fendi modell

Fendi (Fotó: Profimedia)

Az Y2K divatja nemcsak a ruhák, de a kiegészítők külcsínét is meghatározza idén, nem kivételek ez alól a napszemüvegek sem. Az ezredfordulós trendek szerinti keret nélküli változatok igaz must have darabok, amik leginkább színes, de legalábbis világos lencséket kapnak – aggódni persze nem kell, ezek is jól védenek az UV-sugárzás ellen. A szemüvegek szárai esetükben szigorúan fémből készülnek, vékonyak, és nem baj, ha néhány kis strassz is díszíti őket itt-ott.

Bershka napszemüveg
Megnézem
Összes kép (5)

 

Sportos napszemüvegek

Dolce & Gabbana

Dolce & Gabbana (Fotó: Profimedia)

Az Y2K trendhez köthető a bringás napszemüvegek esztétikájából merítő, elnyújtott darabok népszerűsége is. Kifejezetten laposak, néhol háromszög lencsékkel és áramvonalas szemüvegszárakkal, amik ívesen, törés nélkül kapcsolódnak a szemüveg elejéhez. Nem ritkák az élénk, neonszínű és hófehér változatok sem, bár a téma nagykövetei, Kim Kardashian és Kendall Jenner a Balenciaga által fémjelzett monokróm fekete vonal mellé tették le voksukat.  

Mango napszemüveg
Megnézem
Összes kép (4)

Shield fazonú napszemüvegek

Philosophy

Philosophy (Fotó: Profimedia)

Néhol síszemüvegeket lepipáló méretekkel rukkoltak elő a gyártók, a pajzsszerűen egybefüggő lencséjű darabok ugyanis az egyik vezető trendet képviselik. Az orrnyeregnél összeérő lencsék gyakran tükröző irizáló változatban készülnek, a keretek pedig lehetnek színesek, amik tovább hangsúlyozzák a sportos irányt, vagy készülhetnek keret nélküli változatban is, ami az Y2K trendek hatásának tudható be. 

Reserved napszemüveg
Megnézem
Összes kép (5)

 

Napszemüvegek színes lencsékkel

Versace

Versace (Fotó: Profimedia)

A standard szürkés és barnás lencsék mellett most a rózsaszín, sárgás vagy épp zöld változatok sem ritkák, hiába, velük tényleg láthatjuk rózsaszínben is a világot. Kifejezetten népszerű megoldás, ha a lencse színe és a keret, valamint a szár egyazon árnyalatban készül. A játékosság többféle fazont is jellemez, így bármilyen arcformához találhatunk megfelelő napszemüveget

Zara napszemüveg
Megnézem
Összes kép (5)

 

Cicaszem napszemüvegek újragondolva

Philosophy

Philosophy (Fotó: Profimedia)

A cicaszem fazonú napszemüvegek némi ráncfelvarráson estek át és már-már futurisztikus változatokban hódítanak 2022-ben. Ívek helyett éles, sarkos formákat, jelentőségteljes kereteket láthatunk, melyek közt nem ritka, hogy élénk színekkel hangsúlyozzák tovább egyediségüket, mint ahogyan a színes lencsék is gyakorinak számítanak. Nem cicusoknak valók ezek, sokkal inkább vadmacskáknak.

Tom Ford napszemüveg
Megnézem
Összes kép (6)

Szögletes napszemüvegek

MSGM

MSGM (Fotó: Profimedia)

A szögletes lencseforma igazi klasszikus, mely most vagány oldaláról mutatkozik be. Vastag kereteket és hangsúlyos szárakat kaptak a napszemüvegek, melyek cukorkaszín változatait most mindenütt ott találjuk. Hosszú távon is divatos fazon, amit sportossága ellenére bátran viselhetünk csinosabb szettekhez is.  

Miu Miu napszemüveg
Megnézem
Összes kép (5)

XL aviátor fazonok

Versace

Versace (Fotó: Profimedia)

Az aviátor napszemüvegek némiképp maszkulin változata hódít női vonalon is, melyeknél a vékonyka fémkeret helyét robusztus műanyag veszi át, mely gyakran az orrnyeregnél teljesen összedolgozott. Egyszerre hat modernnek és klasszikusnak, épp ezért örök darab lehet, ami mégsem válik unalmassá. Stílusa alapvetően a sportos, nagyvárosi szettekhez passzol. 

Dior napszemüveg
Megnézem
Összes kép (5)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top