nlc.hu
Trend

Időjárás: hamarosan vége az esős napoknak

Jövő héten eltehetjük az esernyőket, 30 fok közeli csúcsok várhatók

Anticiklon érkezik a jövő héten, szárazabbra fordul az idő, és melegebb lesz.
Egy szoknyás lány a napsütésben a mezőn

A hét végéig még sekély ciklonális mező alakítja időjárásunkat, amely kedvező feltételeket biztosít záporok, zivatarok kialakulásához. Hétfőtől viszont anticiklon húzódik térségünk fölé, szárazabbra fordul az idő, és már a hét első felében megközelíthetjük a 30 fokos hőmérsékletet – írja a Kiderül.hu.

Pénteken az ország nagy részén fátyolfelhős idő valószínű szűrt napsütéssel, emellett gomolyfelhők is képződnek. Főleg a Dunántúlon vastagszik is a felhőzet. A nap első felében néhol, majd egyre több helyen várható záporeső, zivatar (a Dunántúlon és az északi, északkeleti megyékben nagyobb, délkeleten kisebb eséllyel). A helyenként megélénkülő déli szél a Dunántúlon északira fordul. Zivatarban erős széllökés is lehet. Délután 20, 27 fokot mérhetünk, délkeleten lesz a melegebb idő.

Szombaton a Dunántúl nagy részén vastagabb, összefüggőbb lehet a felhőzet, másutt elsősorban gomoly- és fátyolfelhőkre számíthatunk. A Dél-Alföldön kevesebb, máshol több helyen valószínű eső, zápor, zivatar. Ugyanakkor továbbra is lesznek száraz területek. Zivatarok környezetében átmenetileg megerősödhet a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 26 fok között valószínű. A tartósan csapadékos részeken mérhetjük az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket.

Vasárnap a fátyolfelhők mellett több helyen erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható, emellett az ország nagy részén több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan előfordul zápor, zivatar. Helyenként megélénkül az északi, északkeleti szél, zivatar térségében pedig erős széllökések is lehetnek. Hajnalra 8 és 13 fok közé hűl le a levegő, délután 19 és 26 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétfőn a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában több órára kisüthet a nap. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül, néhol megerősödhet az északi, északkeleti szél. A hajnali 7, 12 fokról délutánra 20 és 26 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Kedden a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában több órára kisüthet a nap. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések is kísérhetik. Hajnalban 6, 12, délután 20, 26 fokot mérhetünk.

Szerdán több-kevesebb napsütés mellett szakadozott felhőzóna vonulhat át felettünk. Számottevő csapadék nem valószínű, de néhol előfordulhat zápor. Az északkeleti, majd északnyugati szelet több helyütt élénk lökések kísérhetik. A minimumhőmérséklet 6 és 13, a maximum 20 és 27 fok között várható.

(Kiemelt kép: Unsplash/Julia Caesar)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top