nlc.hu
Trend

Várkonyi Andrea 295 milliós osztalékot vett ki

Várkonyi Andrea közel 300 millió forint osztalékot vett ki médiacégéből

Mészáros Lőrinc feleségének cége első teljes évében csaknem tizenhatszorosára növelte értékesítésből származó nettó árbevételét.

Úgy látszik, nem csak férje, Mészáros Lőrinc ért az üzlethez. Várkonyi Andrea cége első teljes évében csaknem tizenhatszorosára növelte értékesítésből származó nettó árbevételét – szúrta ki az impozáns gyarapodást az mfor.hu

Mint írták, beérkezett a Várkonyi Andrea többségi tulajdonában lévő WhiteDog Media Kft. reklám- és médiacég beszámolója és a dokumentumban szereplő számok arra utalnak, hogy Mészáros Lőrinc valamit taníthatott újdonsült feleségének is arról, hogyan kell óriási sikereket elérni az üzleti életben.

Várkonyi Andrea

(Fotó: Life TV)

A 2020-as alapítású cég a 2021-es üzleti évet 2,03 milliárd forintos árbevétellel zárta, amivel első teljes évében rögtön közel tizenhatszorosára növelte értékesítésből származó nettó árbevételét. Az adók befizetése után Várkonyi Andrea és üzlettársa, Gergely Judit egyébként több mint 388 millió forintos nyereséget könyvelhetett el.

A kiadások sorában a legjelentősebb tételt, mintegy 1,245 milliárd forintot, az anyagjellegű ráfordítások jelentették. A WhiteDog Media Kft. személyi jellegű ráfordításai 344,4 millió forintra nőttek, és a cég 2021-ben átlagosan 24 embert foglalkoztatott 286,68 millió forintos bérköltséggel – azaz egy főre nagyságrendileg 995 forintos fizetés jutott havonta. A WhiteDog Media-nak csak kisebb, rövid lejáratú adósságai voltak, összesen 528,6 millió forint értékben, ezek döntő többsége, mintegy 389,6 millió forint beszállítókkal szemben állt fent.

A sikeresen 2021-es év után aligha meglepő, hogy Várkonyi Andrea és Gergely Judit az osztalékfizetés mellett döntött – a szintén a beszámolóhoz csatolt taggyűlési jegyzőkönyvből az derült ki, hogy összesen közel 394 millió forintnyi osztalékot vesznek ki a cégből, ennek megoszlása a következő a tulajdonosok közt:

  • Várkonyi Andrea 295,425 millió forint
  • Gergely Judit 98,475 millió forint

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc 2021 szeptemberében házasodtak össze, azóta már többször is megjelentek együtt különféle rendezvényeken. Többek közt nemrég a miniszterelnöki eskütételen

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top