nlc.hu
Trend

Strandruha- és kiegészítő divat 2022

Bikiniszezon 2022: a legtrendibb strandruhák és kiegészítők

Íme 2022 nyarának legtrendibb strandruhái, strandtáskái, fejfedői és strandpapucsai!
strandruha strandtáska strandpapucs kalap sapka

Ha a tökéletes fürdőruhá(ka)t már megtaláltad, jöhetnek a strandruhák és kiegészítők, melyekkel teljessé teheted a strandszettedet. Mutatjuk az idei szezon legdivatosabb modelljeit, minden kategóriában és stílusban.

Strandruhák

Strandkendők, szárongok

A legsokoldalúbban variálható strandruha kétségkívül a strandkendő, hiszen megkötheted a derekadon, illetve – mérettől függően persze – a mell alatt vagy a mellkason keresztezve hátul, a nyakadban is. Idén a szárong sílus, azaz a derék-csípő vonalában, aszimmetrikusan megkötött strandkendő a legtrendibb, illetve lehet kapni ilyen fazonú strandszoknyákat is. Mintákból az etno és a virágminta vezet, de számos márkánál vásárolhatsz a fürdőruhádhoz azzal megegyező színű, mintájú strandkendőt is.

Strandruhák, strandkendők
Megnézem
Összes kép (6)

Makramé ruhák

A szezon nagy trendje a makramé ruha, mely a fesztiváldivatban és a strandruházatban érvényesül a leginkább. Egészruhák, illetve felsők, nadrágok külön-külön is elérhetők ebben a stílusban. A makramé ruhák szuperképessége, hogy bohémak, mégis elegánsak. Főleg egyszínű fürdőruhákhoz passzolnak. Az árnyalatuk megegyezhet a fürdőruha színével, de még látványosabb, ha azzal kontrasztos, vagyis ha a világos fürőruhára sötét makraméruhát, vagy a sötét fölé világosat veszel fel.

Strandruhák, strandkendők
Megnézem
Összes kép (4)

Köpenyek, kaftánok, ingruhák

A kaftánok, köpenyek, könnyű anyagú ingruhák szintén nagy favoritjai a stranddivatnak ebben az évben is. Lehetnek egyszínűek, mintásak, csipkés vagy áttört anyagúak is. Egyszínű fürdőruhához illetnek az árnyalatban harmonizáló, szintén egyszínű, illetve a mintás darabok egyaránt, azonban mintás fürdőruhához lehetőleg egyszínű – és a minta valamely árnyalatával megegező tónusú – modellt válassz! Kivételt képeznek persze az összetartozó szettek, ahol a fürdőruha és a strandruha megegező színű, mintázatú.

Strandruhák, strandkendők
Megnézem
Összes kép (6)

Strandtáskák

Fonott, horgolt

A klasszikus szalmatáskák erre a szezonra sem mentek ki a divatból, sőt. Az idei nyáron az élénk árnyalatú, illetve a natúr alapszínű, de mintás vagy rátétekkel díszített változatok mennek leginkább. Hasonlóan divatosak ugyanakkor a horgolt, illetve a hálós darabok, melyek között minimalista modelleket ugyanúgy találsz, mint boho mintás verziókat. Ami a formákat illeti, a szögletesebb, és a zsák fazon egyaránt trendi.

Strandtáskák
Megnézem
Összes kép (7)

Szövet, vászon

A szövet, illetve vászon strandtáskák is annak rendje és módja szerint előkerültek  a nyárra. Ezen belül  jelenleg főképp a csíkos, a keleties mintázatú, illetve a retró mintás darabok számítanak trendinek. Persze minél nagyobb a strandtáska, annál praktikusabb. Ha pedig szeretnéd minél jobban kihasználni, ezeket a darabokat akár bevásárlótáskaként is bevetheted az év bármely szakában.

Fejfedők

Szalmakalapok

A hatékony fényvédelemhez a megfelelő fényvédő kozmetikumok használata mellett elengedhetetlenek a fejfedők is. A szalmakalapok a nyári divat igazi klasszikusai. Ebben az évben a széles vagy közepesen széles, kissé lehajló karimájú verziók, illetve a fedora fazon megy leginkább, natúr, barnás, illetve fekete színekben. 

Napellenzők, baseballsapkák

Ha sportosabb stílusú fejfedőben gondolkodsz, válassz hagyományos baseball sapkát, valamilyen vidám, nyári árnyalatban! Trendi emellett a felül nyitott baseballsapkára hajazó napellenző is, mely pánttal rögzíthető a fejen. Ezen belül találsz fonott, masnis, kifejezetten sikkes verziókat, de sportos modelleket is.

Vödörsapkák

Az Y2K irányzat jegyében hatalmasat mennek idén a vödörsapkák – más néven halászsapkák – is, az utcai- és a stranddivatban egyaránt. Szövet, farmer, sőt fonott, horgolt változatokban is megtalálod őket a boltokban, a legváltozatosabb színekben és mintázatokkal. 

Strandpapucsok

Műanyag

A műanyag úszópapucsok, illetve a flipflopok továbbra is a strandszezon alapdarabjai. Bár utcai viseletként is gyakran találkozhatsz velük, valójában ezeknek a lábbeliknek legfőképpen a fürdőhelyeken, strandokon van a helyük. A színek, mintázatok között pedig tényleg bőségzavarban, ízlés szerint válogathatsz, persze az árnyalatot érdemes összehangolni a fürdőruhád, illetve a többi strandkiegészítőd színeivel.

Strandpapucsok
Megnézem
Összes kép (5)

Kényelmi

A Birkenstock, illetve annak stílusában készült kényelmi papucsok éve óta hatalmas trendnek számítnak és nincs ez másképp ezen a nyáron sem. Színekben, anyagokban, illetve pánttípusok esetében is meglehetősen demokratikus a divat: a jellegzetesen kialakított talppal rendelkező papucsok mindegyike kivétel nélkül trendi.

Fonott

A fonott, illetve oversize csomókkal díszített papucsok a szalma mellett bőr, műbőr és műanyag verziókban is nagyon felkapottak 2022 nyarán is. A talprész lehet sima, kényelmi, flatform vagy platform, a lényeg ezek esetében inkább a felsőrészen van. Strandra a legpraktikusabb verzió a szalma – különösen ilyen strandtáskával párosítva –, de a többi is szóba jöhet strandpapucsként. 

 

A strandszett persze nem lehet teljes egy szuper napszemüveg nélkül. Kattints ide 2022 legtrendibb darabjaiért!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top