nlc.hu
Trend

Bella Hadidot sokan támadják, mert kiállt Palesztináért

Bella Hadid kiállt Palesztina mellett: meg is lett a következménye

Bella Hadid azt állítja, hogy elvesztette több munkáját, miután kiállt Palesztina mellett.

A félig palesztin szupermodell a Free Palestine aktivizmusáról és annak karrierjére gyakorolt hatásáról mesélt. 

Bella Hadid

Bella Hadid (Fotó: Getty Images)

A 25 éves lány már régóta hangoztatja, hogy támogatja Palesztinát, ahol édesapja, Mohamed Hadid született, mielőtt családjával elmenekült az 1947-49-es háború idején.

A modell júniusban az Instagramon közölte követőivel: „Mindennap azt kívánom, bárcsak visszamehetnék az időben, amikor még gyerek voltam, hogy hamarabb elkezdhessek harcolni Palesztináért. A családomért, az idősebbekért, a történelmünkért és a palesztin emberekért, akik még mindig ott élnek, e alattomos, kimerítő és fájdalmas megszállás alatt”.

Bella nemcsak a közösségi médiában beszélt nyíltan állásfoglalásáról, több palesztinbarát felvonuláson is részt vett.

Izrael azonnal elítélte a tevékenységét a Twitteren: „Amikor az olyan hírességek, mint @BellaHadid a zsidók tengerbe dobása mellett érvelnek, akkor a zsidó állam felszámolása mellett érvelnek. Ez nem lehet izraeli-palesztin kérdés. Ennek emberi kérdésnek kellene lennie. Szégyelljétek magatokat! #IsraelUnderAttack” – írták.

Bella a karrierjén is megérezte, hogy darázsfészekbe nyúlt az állásfoglalásával, egy podcastban arról beszélt, hogy több cég is felbontotta vele a szerződést, sőt, a barátai közül is többen elfordultak tőle. Ám a reakciók ellenére Bella kifejtette: „Eléggé ismerem a családomat, eléggé ismerem a saját történelmemet. És ennek elégnek kell lennie.”

A GQ-nak adott nemrégiben adott interjújában azt is elmondta: „Azért beszélek Palesztináról, mert az idősek még mindig ott élnek, akik soha nem láthatták Palesztinát szabadnak, és a gyerekekért, akik még felnőhetnek és gyönyörű életet élhetnek.”

Bella Hadid korábban arról is beszélt, hogy mennyire kikészítette a modellvilág, anorexiás volt, és az orrát is megműttette.

(Unilad)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top