nlc.hu
Trend

Joann van den Herik, a Hadid-lányok modell unokatestvére

Joann van den Herik több akar lenni, mint a Hadid-lányok plus size unokatestvére

A Hadid-família egy újabb tagja tör a divatvilág élvonalába.

Gigi és Bella Hadid nevét az egész világ ismeri, hiszen évek óta ott vannak a földkerekség legismertebb topmodelljei között. A Joann van den Herik név viszont jóval kevésbé hangzik ismerősen, legalábbis egyelőre. 

A 24 éves lány Gigi és Bella unokatestvére, az édesapja Leo van den Herik, Yolanda Hadid fivére. Joann szintén évek óta modellkedik, ám ő a plus size kategóriában. A neves IMG modellügynökséggel áll szerződésben, szerepelt a Debenhams fehérneműkollekciójának kampányában – ahol nem engedte retusálni a fotóit –, nemrégiben pedig saját ruhakollekciót dobott piacra a Vero Moda márkával együttműködésben.  

Joann van den Herik

Joann van den Herik (Fotó: Profimedia)

A közösségi oldalakon több százezer követője van, akik a szépsége mellett az őszintesége és szókimondó stílusa miatt is kedvelik. Joann ugyanis nem rejti véka alá, hogy nem mindig élt békében a saját testével, illetve hogy telt alkata miatt jóval nehezebb érvényesülnie a modellszakmában is.

„Úgy érzem, ha sok követőd van az Instagramon, arra kell használnod a platformot, hogy segíts az embereknek, ahelyett, hogy pusztán képeket tennél közzé magadról. Úgy gondoltam, jó lenne megosztani a bizonytalanságaimat és a történetemet az emberekkel, mert azt tapasztaltam, hogy sok emberben él ugyanaz a bizonytalanság, ami bennem is” – fogalmazott egy posztjában.

Joann van den Herik

Ma már békében él a testével (Fotó: Profimedia)

„Minden a gondolkodásmódodon múlik. Nagyon fontos, hogy felismerd, mindenkinek vannak hibái és mindenkiben vannak bizonytalanságok. Amit régebben rosszul csináltam, az az volt, hogy mindig negatívan gondoltam magamra. Tehát amikor fehérneműt viseltem, ahelyett, hogy arra gondoltam volna, Istenem, nagyon jól nézek ki, inkább azzal foglalkoztam, hogy van egy hurkám itt, van egy hurkám ott, és narancsbőröm, és striáim vannak. Ezen változtatnom kellett. Nem baj, ha bizonytalan vagy, de ne hagyd, hogy ez az útjában álljon annak, hogy olyan dolgokat csinálj és olyan dolgokat viselj, amiket szeretsz” – tanácsolta az egyik videójában. 

Joann egyébként a plus size modell kifejezést a legkevésbé sem tartja helytállónak. „Nagyon igazságtalan, mert nem mi nevezzük plus-size-nak magunkat, hanem a divatipar. Sokkal több különböző formát és méretet kellene megkülönböztetni a modellügynökségeknél és az iparban – fejtegette egy nyilatkozatában – „Szerintem egyáltalán nem szabadna minket címkézni, mert ugyanolyan jó modellek vagyunk, mint a normál modellek, ezért úgy gondolom, hogy csak modellnek kellene nevezni minket, nem molett modellnek vagy plus-size modellnek.”

Joann van den Herik a londoni divathéten

Joann van den Herik a londoni divathéten (Fotó: Jeff Spicer/BFC/Getty Images for BFC)

Unokatestvérei sikereire egyébként nem féltékeny, sőt, szeretetteljes kapcsolatot ápol velük. 
„Szerintem a legjobb tanács, amit Bella és Gigi adott nekem, az volt, hogy legyek mindig figyelmes, dolgozzak keményen, és legyek kedves mindenkivel, akivel találkozom. Ha csak csinos vagy ebben a szakmában, nem fogsz messzire jutni, keményen is kell dolgoznod és kedvesnek kell lenned. Egyszerűen nem fogsz boldogulni önmagában azzal, hogy szép vagy.”

via 1, 2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top