nlc.hu
Trend

Tiktokker retro tiniszobája

Ez a lány tinikorod álomszobájában él. Most, 20+ évvel később

A posztereket a falról mondjuk hiányoljuk.

Még emésztgetjük, hogy tinikorunk designja megkapta a retro jelzőt, hisz fejben ki ne csodálkozna el rajta, hogy az ezredforduló óta egy generáció felnőtt már, ám ha túl vagyunk a felismerés okozta sokkon, időutazzunk inkább vissza egyet képzeletben. Milyen lett volna álmaid tiniszobája?

@glitterpenperspective a tiktokker lány, aki megvalósította az Y2K álomszobát (Fotók: TikTok)

@glitterpenperspective a tiktokker lány, aki megvalósította az Y2K álomszobát (Fotók: TikTok)

Bejött a Hello Kitty, a cuki virágos matricák, a pillangós dekorok? Szeretted a Disney-filmeket vagy a Pokémont, szétdekoráltad a hifidet, az asztalodat, a füzeteidet és nagyjából mindent, amit értél? Imádtad az IM-et, a Bravo volt a kulturális Biblia, és álmodoztál egy saját tévéről és arról, hogy eredeti VHS-en, vagy később DVD-n megvehesd a kedvenc filmjeidet? Tapadtál a képernyőre, mikor a Beverly Hills 90210 ment, bejött a Spinédzserek, egy életnagyságú Barbie-házba pedig bármikor beköltöztél volna? 

Nos, ha ezek többsége igaz volt rád, ennek a tiktokernek a szobájától lehidalsz. Pink-babakék birodalmába töményen betárazott mindenből, amiről az ezredforduló átlagos tinilánya szobaügyileg csak álmodozhatott. Tisztára mint egy korabeli Disney-tinisorozat szobája, amibe a kellékes mindent bepakolt, amit csak a raktárban talált.

Ennek megfelelően amerikai a stílus, nyilván, de a vadkapitalizmus fertője akkorra már hozzánk is elért, így simán imádhattad a konzum-romantikus filmeket (jelen), próbálhattad utánozni az MTV-n játszott klipek koreográfiáit, mikor senki nem látta (jelen), és szuper menőnek érezhetted, amikor végre kaptál egy hordozható CD-lejátszót (jelen). 

Hogy sajnos vagy sem, tinikorunk vége óta egy negyed század is eltelhetett már, függően attól, hogy a millenniumi generációt jelző időegyenes mely felén születtünk, ám a divat körforgásának hála most újra az Y2K trendjei vesznek körül minket. A 26 éves Shelly Ray pedig valóban éli a retrót, vadássza a régi lakber cuccokat és a korszak menő kütyüjeit, VHS-gyűjteménye bizonyos szempontból irigylésre méltó, otthonában pedig komplett szentélyt alakított ki belőlük.

Teljes room tourt ugyan még nem tartott, annyi biztos, hogy több tévéje is van beépített videomagnóval, közvetlenül a lávalámpája és a pompomos tollak árnyékában, a VHS-gyűjtemény közepén, matricagyűjtemény borításában.

@glitterpenperspective being a 2000s kid meant u had a million different gadgets in your backpack at once. #y2kcore #blobject #idog #hitclips #videonow ♬ original sound - GLITTER PEN PERSPECTIVE

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top